RTL Boulevard studio desk

We vertelden jullie gisteren dat RTL Boulevard afgelast werd wegens dreiging. De informatie was op dat moment nog schaars. Om welke dreiging ging het precies? Bronnen binnen het opsporingsapparaat doen hun verhaal.

RTL Boulevard-studio ontruimd door dreiging

Gisteren werd de live-uitzending van RTL Boulevard afgelast en de studio aan het Leidseplein in Amsterdam ontruimd. Een unicum, maar niet in leuk opzicht… Zo vond ook John van den Heuvel. Waarom de uitzending geschrapt werd, was gisteren nog niet helemaal duidelijk. Het zou naar verluidt gaan om dreiging vanuit de onderwereld, maar de informatie bleef schaars. Ook kon niet bevestigd worden of er een link was met de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

Article continues after the ad

'Aanslag met raketwerper of automatische vuurwapens'

Vandaag lezen we (in NRC) dat de live-uitzending van RTL Boulevard afgelast werd vanwege angst voor "een aanslag met een raketwerper of met automatische vuurwapens". Dat hebben bronnen binnen het opsporingsapparaat aan de krant laten weten. Om specifiek te zijn zou de politie recentelijk berichten hebben onderschept van criminelen waarin die optie van een aanslag werd besproken. Zij zijn boos omdat de aanslag op De Vries in de media veelvuldig werd gelinkt aan zijn bijstand aan de kroongetuige in de zaak-Taghi.

Morgen wel weer een nieuwe RTL Boulevard?

RTL wil niet reageren op deze berichtgeving. Wel laat men weten dat de uitzending van vanavond ook niet doorgaat. Het was in principe mogelijk om vanuit Amsterdam uit te zenden, maar het mediabedrijf besloot het RTL Boulevard-team een dagje rust te gunnen. RTL stelt alles in het werk om de uitzending morgen wel door te laten gaan.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.