Het houdt niet op voor Tupac-biopic All Eyez On Me: na slechte recensies en een boze Jada Pinkett Smith worden de makers van de film nu aangeklaagd door een Amerikaanse journalist.

Article continues after the ad

Kevin Powell

De man in kwestie heet Kevin Powell. De journalist, die werkzaam is bij muziekblad Vibe, bekende bepaalde details over het leven van wijlen rapper Tupac Shakur te hebben overdreven, maar geeft ook aan dat de producenten werk van hem hebben gestolen. "Alhoewel een deel van de inhoud van de artikelen feitelijk is, zijn de verhalen op sommige punten veranderd of aangedikt door de aanklager”, leest de aanklacht.

Gejat?

Omdat de film deze aangedikte stukken heeft overgenomen, denkt Powell zeker te weten dat All Eyez On Me op zijn werk is gebaseerd. Zo is er het personage Nigel. De journalist schreef geregeld over deze man, maar wat blijkt: Nigel is gewoon een aangedikte versie van Tupac die nooit heeft bestaan. Toch heeft Nigel een rol in de film. Daarnaast claimt Powell dat de structuur van de film heel erg overeenkomt met zijn werk.

Ellende ellende ellende

Sinds de release van All Eyez On Me lijkt nog weinig goed te gaan. Critici zijn er niet over te spreken, actrice Jada Pinkett Smith is niet blij met hoe ze in de film naar voren komt en de biopic wordt op internet afgemaakt. Ook de opbrengsten laten te wensen over. Met een schamele 36,6 miljoen euro aan kaartverkoop heeft de film net zijn 35,7 miljoen aan productiekosten eruit.