De organisatie van de populaire awardshow, The Academy, maakte maandag bekend dat Queen + Adam Lambert optreden tijdens de uitreiking. “We will rock The Oscars!”, liet Adam Lambert in een tweet weten.

Article continues after the ad

Bohemian Rhapsody

Aankomende zondag zullen de belangrijkste filmprijzen ter wereld worden uitgereikt. De mega-succesvolle biopic Bohemian Rhapsody, over het leven van Queen-zanger Freddie mercury, is genomineerd voor maar liefst vijf Oscars! Na deze grote hit is het dan ook geen verrassing dat Queen + Adam Lambert gevraagd is om het podium te betreden. 

Queen + Adam Lambert

Sinds 2009 treedt de band op onder de naam Queen + Adam Lambert. Van de originele band zijn er nog twee van de vier over: gitarist Brian May en drummer Roger Taylor. De samenwerking tussen Queen en Adam Lambert is tot stand gekomen toen Queen meewerkte aan de American Idol-finale, waar Lambert aan meedeed. Ondertussen hebben ze als band al meer dan 150 concerten gegeven, waarvan twee in de Ziggo Dome: in 2015 en 2017. Met een beetje geluk komen ze misschien terug: ze gaan namelijk weer op tour! Of ze Nederland meepakken is nog niet duidelijk, fingers crossed van wel!

Nominaties

Bohemian Rhapsody is genomineerd voor de categorieën Beste Film, Beste Acteur, Beste Geluid, Beste Montage en Beste Geluidseffecten. De Oscars worden zondagnacht 24 februari uitgezonden.