Wie is de Mol? 2019 dendert razendsnel richting de eindstreep en volgende week weten we dan ein-de-lijk wie de boel wekenlang voor de gek hield. Is het Merel, Niels(on) of Sarah? Wij rijden vol de Sarah-tunnel in; ga je met ons mee?

Wáárom we Merel en Niels links laten liggen, vraag je? Nou, aanwijzingen en hints die richting Sarah wijzen, zijn enorm overtuigend. Het kan bijna niet anders. En als het later toch Merel of Niels blijkt te zijn, kun je ons genadeloos afstraffen. Heerlijk toch?

Article continues after the ad

1. Jullie

Laten we beginnen met een simpele hint. Om in te komen. Tijdens haar biecht rondom de foto-opdracht van aflevering 5, praat Sarah – helemaal in Mol-modus – over haar reisgenoten in de ‘jullie’-vorm. Logisch ook: een mol ziet zijn mede-‘kandidaten’ natuurlijk als tegenstanders.
 

 

2. Dyslectisch

Deze hint komt óók uit aflevering 5. Tijdens de opdracht waarbij onze BN’ers met autootjes woorden moeten maken, klimt Sarah bovenop de aanstuur-steiger. Allemaal een hoop geklungel natuurlijk, want Sarah is een dyslectische Mol, zo blijkt. Kijkers waren nogal aangebrand.
 

 

3. Leader afbeelding

Zag je tijdens de leader ook steeds die wisselende beelden van mannetjes die een of andere afbeeldingen mee het water in sjouwden? Ja? Welnu: iemand voegde deze losse shots bij elkaar, legde de puzzel in elkaar en… het lijkt nogal op Sarah!
 


Om deze hint nog wat kracht bij te zetten: de afbeelding, met die in het oog springende traan, lijkt verdacht veel op Sarah’s hoofd van de filmposter van Bloedlink, waarin ze één van de hoofdrollen speelde.
 

 

4. Roulette

Natuurlijk weet een Mol precies waar mingeld ligt. Bij de Russisch Roulette-opdracht moet het voor Sarah dan ook niet moeilijk zijn geweest om te mollen. Zij en Sinan pakten uiteindelijk allebei briefjes van - €1.000 en we weten allemaal wat er met Sinan gebeurde…
 


En deze hint, van een wel héél oplettende twitteraar, viel ons nog niet eerder op…
 

 

5. Bananenopdracht

Tijdens deze opdracht staat Sarah – héél toevallig – op de plek waar je het geld kan verdienen, zo bleek later (bij de kleur oranje). In haar bananenzakken zaten uiteindelijk de geldkokertjes die de kandidaten er later uit konden vissen. We zien Sarah zowat alles overhoop halen omdat ze zogenaamd op zoek was naar zwarte vrijstellingen. Wellicht zien we later na de onthulling dat ze hier gewoon geld aan het verduisteren was?
 

 

6. Ben je de mol?

Nielson legde vorige week nog alle overgebleven kandidaten op de pijnbank. Hij lokte ze apart van elkaar in een soort verhoor en vroeg aan Merel, Sinan en Sarah recht in hun gezicht of ze de Mol zijn. Merel en Sinan draaiden er een beetje omheen en speelden nogal met de vraag. Sarah schoot gelijk in de verdediging: “Nee, ik heb toch best veel geld verdiend?!” en "je weet toch dat ik het niet ben?" Hmm, niet echt geloofwaardig.

7. Follow the Money

Want van de drie overgebleven kandidaten, bracht Sarah het minste geld in de pot. Afvaller Sinan haalde nóg minder binnen dan onze mol, maar dat komt omdat ‘ie bijna niets deed (#watgaatsinandoen). Anyway: aan de hand van de centen (of het gebrek daaraan) moet je écht concluderen dat Sarah de mol is. Soms zijn dingen gewoon simpel!
 

 

8. Haha

Kijk haar hier heel sneaky lachen, terwijl Rik weer eens zegt wat de kandidaten eigenlijk konden verdienen. We zien een trotse Mol die weet dat ze supergoed bezig is. Stop met zoeken jongens, we’ve got her!