De zoektocht naar een nieuwe sport-hobby om je goede voornemens van 2019 lekker mee te beginnen is over! Wij hebben de workout die je meteen moet proberen namelijk gevonden. Want heb jij bij normale yoga-sessies ook vaak het gevoel dat er wat 'magie' mist? Goed nieuws! Er bestaat nu Harry Potter-yoga.

Toverstaf en ontzichtbaarheidsmantel

Wat is er anders aan een Harry Potter-yogalesje? Nou, de gebruikelijke downward-facing dogs, warriors en cat-cow poses komen allemaal voorbij, maar dit keer met toverstok in je hand. En af en toe ontspan je onder een onzichtbaarheidsmantel, terwijl de instructeur voorleest uit de Harry Potter-boeken. Kijk ook vooral niet raar op als er een kat, uil of Zwadderich-cobra voorbij komt!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tomorrow in Wizard Yoga we’ll be doing🥁Harry Potter and the Goblet of yoga!🍷🧘🏻‍♀️ Expect mermaids🧜🏻‍♀️ and dragons 🐉and plenty of breath of fire! 🔥I can’t guarantee that there will be no dead hufflepuffs at the end of this class but I can guarantee we’ll have a lot of fun! #remembercedricdiggory ⚡️ €15 to drop in for the one class or €50 for the four remaining classes! Link to book the discount course package in my bio! ⚡️ Class takes place from 7-8pm on Tuesdays in The Liffey Trust Studios in Dublin 1. See you there! ⚡️ ⚡️ ⚡️ ⚡️ ⚡️ #harrypotterandthegobletofyoga #harrypotterandthegobletoffire #wizardyoga #dublinwizardcon #yogadublin #yoga #yogateacher #yogaeverydamnday #yogaeverywhere #hathayoga #hathayogadublin #dublinyoga #yogisofinstagram #yogisofig #irishfitfam #dublinfitfam #harrypotter #potterheads #wizardcon #harrypotterforever #nerdynaturopath #liffeytruststudios

Een bericht gedeeld door Siobhán Carroll (@nerdynaturopath) op

 

Het enige slechte nieuws? De Harry Potter-yogalesjes zijn nu alleen nog in Texas en Dublin te volgen... Maar als je je op een andere manier wilt onderdompelen in de wereld van de tovenaars, neem dan eens een kijkje tussen déze Harry Potter-kerstcadeaus of ga langs in de pop-up store in Utrecht.

Jim Carrey wordt vandaag 57 jaar! De man met het rubberen gezicht zorgt al decennia voor de grappigste Amerikaanse komedies. Dit zijn de beste en slechtste Jim Carrey-film op een rij. Alllllrighty then!

1. Ace Ventura: Pet Detective

Ace Ventura: Pet Detective staat bekend als de grote doorbraak van Carrey. Ook wij Nederlanders rolden gillend van de bank om de excentrieke dierendetective, die een gekidnapte dolfijn moet terugvinden. Het verhaal an sich is standaard Hollywood-kost, maar de komediant doet er alles aan om iedere scène volledig te ontsporen. Nog steeds Jim Carreys handelsmerk!

2. Dumb and Dumber

Dumb and Dumber gaat over 2 losers die zo godsgruwelijk dom zijn, Mr. Bean is daarmee vergeleken Stephen Hawking! Jim Carrey is beter dan ooit als de ratelende Lloyd, compleet met bloempotkapsel en afgebroken voortand. Samen met Harry (een fantastische Jeff Daniels), reizen ze half Amerika af om een verloren koffertje terug te brengen. De reis erheen is al hilarisch maar de tweede helft, in een skiresort, is minstens zo grappig!

3. The Mask

In 1994 veroverde Jim Carrey echt de wereld. Ace Ventura, Dumb and Dumber én The Mask kwamen allemaal in dat jaar uit! The Mask is misschien wel Carreys beroemdste rol, want die creepy as fuck groene schedel wis je nooit meer uit je geheugen. Toch kon Carrey onder alle schmink en protheses nog steeds zijn gekke bekken trekken. Inclusief erg goede 3D special effects voor die tijd!

4. Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Eternal Sunshine of the Spotless Mind is definitief bewijs dat de komediant ook ‘serieus’ kan acteren. Carrey speelt de verlegen Joel Barrish die verliefd wordt op de spontane Clementine (Kate Winslet). Ze hebben echter jaren geleden al een relatie gehad, maar via een speciale firma hun herinneringen daarvan gewist. Awkward…

5. Truman Show

De hoogst beoordeelde Jim Carrey film volgens Metacritic, dus dan wéét je dat ie goed is! Carrey speelt Truman Burbank, een typische hardwerkende Amerikaan wiens leven EEN GROTE REALITYSHOW BLIJKT TE ZIJN! In de hedendaagse social media- en vlogcultuur de… uhm, realiteit. Maar voor 1998 was dit dit een verdomd controversieel! Truman weet er zelf helemaal niks van en Carrey speelt subtiel genoeg dat je af en toe echt te doen hebt met z’n personage, ondanks de cynische boodschap van de film.

Maar niet alles is goud waar Jim Carrey in schittert. Hier zijn z’n 3 slechtste films die wij absoluut niet kunnen aanzien!

 

Batman Forever

Jim Carrey staat dus bekend als een showsteler. Hij trekt letterlijk iedere scène naar zich toe en weet niet van ophouden. Dat werkt alleen niet goed als je film vernoemd is naar een ander personage, zoals… uhm… BATMAN! The Riddler is Jim Carrey op z’n irritantst.

Dumb and Dumber To

100 jaar na de eerste heerlijke film, ging Jim Carrey eindelijk met frisse tegenzin akkoord om een vervolg te maken. De magie van 1994 was helaas ver te zoeken in Dumb and Dumber To. Alsof je vader 30 jaar later weer z’n rockband van de middelbare school terugbrengt en meteen de Ziggo Dome afhuurt.

Number 23

In Number 23 speelt Jim Carrey een man geobsedeerd door… uhm, het getal 23. Hij denkt dat alles in de wereld verbonden is met dit getal en begint zelfs op de muren en z’n eigen lichaam rekensommen te kalken. Alleen leuk als je van wiskunde houdt en zelfs dán kunnen wij betere films bedenken!

Happy birthday, Jim Carrey! Dat we nog vele jaren om je kunnen lachen! 

Spider-Man schittert dit jaar niet alleen in Avengers: Endgame, hij krijgt ook zijn tweede eigen film onder de naam Spider-Man: Far From Home. Dit is het officiële vervolg van Spider-Man: Homecoming, waarin acteur Tom Holland voor het eerst de roodblauwe maillot aantrok. Check gauw de trailer!

Mysterio

De veel jongere Spider-Man gaat in de nieuwe film op schoolreisje door Europa, maar hij heeft weinig tijd om van de cultuur te genieten want de schurk Mysterio (Jake Gyllenhaal) staat in zijn weg. 

Dubbel zoveel Spider-Man

Spider-Man: Far From Home komt 4 juli naar de Nederlandse bioscopen. Voor die tijd kan je Spidey al zien in Avengers: Endgame die 24 april verschijnt. In 2019 moet hij dus twee keer de wereld zien te redden!