Gisteren deden drie kunstenaars hun uiterste best om zanger en The Voice of Holland-coach Wayon te portretteren in Sterren op het Doek (NPO 2). De aandacht ging echter vooral naar Waylons onthullingen over zijn vroegere drugsverslaving. 

Article continues after the ad

Hij bekent aan presentator Özcan Akyol dat hij rond zijn 24e in een heftige periode belandde en daardoor naar drugs greep. Om die verslaving te kunnen bekostigen, veranderde hij in een dealer. Maar, zegt Waylon, "Ik was wel een veilige dealer".
 

Hoera! Morgen weer een nieuwe aflevering van 'Sterren op het Doek'. Drie kunstenaars mochten Waylon portretteren,...

Geplaatst door Özcan Akyol op Maandag 23 september 2019


Waylon en drugs

Vorige week lag één van de "arrogante" schilders nog onder vuur, maar deze Sterren op het Doek zullen we ons vooral herinneren door Waylons heftige verhalen. "Ik had een goede vriend die handelde in het goedje en daar deed ik dan af en toe wel eens een klusje voor", zo gaat hij verder. "Hij had gewoon plekken waar af en toe eens een ‘batch’ naar toe moest. En dan ging ik dat doen. Dat was dan een kroegeigenaar, bij wie je naast een biertje ook wat anders kon bestellen."


Drugsdealer?

Waylon, die binnenkort waarschijnlijk weer terugkeert als Voice-coach, wil zichzelf overigens niet bestempelen als 'dealer'. "Ik zou dat niet zo willen noemen, want dan wordt dat gelijk weer de kop van het artikel. Die kop zou moeten zijn dat ik een jongen was die er alles aan heeft gedaan om te bereiken wat hij graag wilde. Als dit een onderdeel daarvan was, was dat een onderdeel ervan. Soms moet je stront vreten om te proeven hoe lekker het andere allemaal is."
 

Sterren op het Doek met Waylon

Na een roerig rock-'n-roll leven voelt zanger Waylon Music zich nu beter dan ooit. Een mooi moment om door drie getalenteerde kunstenaars te worden vereeuwigd. 👉 Sterren op het doek met Özcan Akyol zie je dinsdag om 20.25 uur op NPO 2.

Geplaatst door Omroep MAX op Donderdag 19 september 2019


Sterren op het Doek gemist? Kijk de aflevering hier terug