In het meest onwaarschijnlijke nieuwtje dat je deze avond gaat lezen: de Amerikaanse acteur en komiek Chris Rock en studio Lionsgate slaan de handen ineen voor een spin-off van de horrorfilms Saw. Anders dan je zou verwachten, krijgt Rock echter geen rol in deze negende Saw-film. In plaats daarvan tekent hij voor het schrijven van het verhaal en treedt hij op als uitvoerend producent!

Article continues after the ad

Respect voor het erfgoed van Saw

Chris Rock laat Deadline weten al sinds de eerste film fan te zijn van Saw. Hij is dan ook enorm enthousiast en pakt deze kans met beide handen aan. Ook Joe Drake (topman bij Lionsgate) is opgewonden. Hij laat weten dat Rock het erfgoed van Saw zal respecteren, maar de franchise tegelijkertijd een nieuwe impuls zal geven met zijn humor en creatieve visie.

Halloween 2020 in de bios!

De achtdelige filmreeks Saw draait om John Kramer, oftewel Jigsaw, oftewel Kevin uit Home Alone... In elk van de films in de serie worden mensen ontvoerd, waarna ze moeten kiezen tussen een pijnlijke dood óf op een pijnlijke en moeizame manier blijven leven. De Saw spin-off van Chris Rock staat gepland voor 23 oktober 2020, zodat deze traditiegetrouw een weekend voor Halloween in de bioscoop draait.

Reboots, reboots, reboots

We horen het je vragen: maar wat zijn de makers van Saw dan nu aan het doen? Nou, die hebben onder meer hun zinnen gezet op een Leprechaun reboot. Ook buigen ze zich over een nieuwe Final Destination-film.