Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald kon niet alle critici overtuigen, maar J.K. Rowling en regisseur David Yates plannen nog 3 films om de magische wereld van Harry Potter groter te maken. We deden onze persoonlijke sorteerhoed op en zochten naar wat we willen zien in Fantastic Beasts 3!

Waarschuwing! Deze Editorial bevat spoilers voor de eerste 2 Fantastic Beasts-films

Meer romantiek tussen Newt en Tina

Newt Scamander en Porpetina Goldstein zijn verliefd op elkaar. Je hoeft niet Albus Dumbledore te heten voor die conclusie. Maar als we toch wreed moeten zijn over The Crimes of Grindelwald: we zagen maar bar weinig van die romantiek in de laatste film. J.K. Rowling houdt van een welles-nietes relatie in haar verhaal (*kuch* Ron en Hermione) maar tussen de zinderende actie door was er zelfs weinig tijd voor een grappig bedoelde romantische scène. Dat kan beter in Fantastic Beasts 3!

Article continues after the ad

Meer flashbacks naar een jonge Dumbledore en Grindelwald

Dumbledore en Grindelwald hebben een superingewikkelde geschiedenis. Allereerst zijn de 2 smoorverliefd op elkaar, maar Dumbledore kon niet aanzien hoe zijn vriend in tovenaar-Hitler veranderde. Tot overmaat van ramp zijn ze een Blood Pact aangegaan, waardoor ze elkaar geen kwaad kunnen doen. Dumbledore is dus machteloos al werkt hij in de volgende film eraan om het Blood Pact te breken. We hopen vurig dat we dan ook meer van de jonge Dumbledore en Grindelwald krijgen te zien, want het is superboeiend en we hebben zóveel vragen nog over wat er tussen de 2 gebeurd is.

Het mysterie rond Aurelius Dumbledore opgehelderd

De grote M. Night Shyamalan-twist van The Crimes of Grindlewald is natuurlijk Credence Barebone, aka Aurelius Dumbledore. Schijnbaar de jongste broer van Albus Dumbledore ennuh… that’s all we know! Hoe? Wat? Wanneer? Waarom? Allemaal goede vragen die J.K. Rowling grinnikend oversloeg toen ze de filmcredits liet rollen. Mevrouw, u kunt niet zomaar een lang verloren broer van een geliefd personage tevoorschijn… uh, toveren. Wij eisen antwoorden in de volgende film!

Een episch gevecht tussen Dumbledore en Grindelwald

Fantastic Beasts is een prequelserie van Harry Potter en dus weten we al dat Grindelwald uiteindelijk verslagen wordt door Albus Dumbledore. Hoe dat precies gebeurd is ook al een beetje bekend. Grindelwald wordt schijnbaar aan het eind van de Tweede Wereldoorlog verslagen, in 1945. Het tovenaarsduel tussen de twee grote magiërs moet zo episch zijn, dat een halve eeuw later de volwassenen in Harry’s wereld er nog steeds hyped over zijn. Nou kom maar op David Yates: laat die computeranimatoren van Warner Bros. zweten voor dit komende tovenaarsduel!

Meer tovenaarsscholen

Hogwarts terugzien in The Crimes of Grindelwald was alsof je een mok vol warme chocolademelk leegdronk: één en al geluk en happiness. We waren daarom superblij toen J.K. Rowling een paar jaar geleden alle tovenaarsscholen ter wereld in kaart bracht. Maaruh… wanneer gaan we die zien in de films? We zijn superbenieuwd naar Beauxbatons, Durmstrang, Mahoutokoro en Ilvermorny en al die andere leerinstituten waar leerlingen net zulke awesome avonturen beleven als Harry Potter.

Fantastic Beasts 3 staat volgens geruchten gepland voor 2020, al is de preproductie helaas iets uitgesteld naar herfst 2019. Pin ons er dus niet op vast. Wel weten we dat J.K. Rowling ideeën heeft voor nog 3 films, dus we kunnen nog jaren genieten van deze geliefde magische wereld.