Eerste foto van de set, plus regisseurs bekend!

Gisteren maakte regisseur Jon Favreau de titel bekend van de groots opgezette Star Wars TV-serie die hij aan het schrijven en produceren is. Deze tiendelige serie gaat The Mandalorian heten. Bij fans gaat er dan meteen een lampje branden, want het populaire personage Boba Fett had altijd een Mandalorian-harnas aan. Nu heeft Starwars.com ook de eerste afbeelding vrijgegeven, en een aantal regisseurs bekend gemaakt. Zo zullen zowel Jurassic World-actrice Bryce Dallas Howard als Thor Ragnarok-regisseur Taika Waititi afleveringen voor hun rekening nemen!

More content below the advertising

Eenzame revolverheld

Op Instagram onthulde Favreau donderdag zowel de titel als de synopsis voor de langverwachte serie: “Na de verhalen over Jango en Boba Fett, duikt een nieuwe strijder op in het Star Wars universum. ‘The Mandalorian’ speelt zich af na de val van The Empire en voor de opkomst van The First Order. We volgen de beslommeringen van een eenzame revolverheld in de verste uithoeken van The Galaxy, ver van de macht van The New Republic vandaan...” . Hieruit is ook meteen duidelijk wanneer The Mandalorian zich afspeelt: tussen Return of the Jedi en The Force Awakens in dus, maar dat had de bedenker van de serie al eerder bekend gemaakt.

En dan ook nog de regisseur van Thor: Ragnarok!

Tegelijk met de eerste officiële afbeelding gaf Starwars.com ook de namen vrij van een vijftal regisseurs. Hieronder bevinden zich Dave Filoni, die al afleveringen van Star Wars: The Clone Wars en Star Wars Rebels geregisseerd heeft. Ook Jessica Jones-regisseuse Deborah Chow en de onbekende regisseur Rick Famuyiwa nemen één of meerdere afleveringen voor hun rekening. De meest opvallende namen zijn echter Taika Waititi, bekend van de knotsgekke Marvel-film Thor:Ragnarok, en actrice Bryce Dallas Howard. Zij maakt hiermee haar regiedebuut, terwijl haar vader Ron Howard onlangs nog ‘Solo: A Star Wars Story’ regisseerde. Je zou bijna zeggen dat Ron een dealtje heeft gesloten in de trant van “Ik wil best die film voor jullie doen, als mijn dochter daarna ook bij jullie mag komen regisseren”. Al het cynisme terzijde: we weten al dat Bryce minstens zo veel acteertalent heeft als haar pa, dus dan zal het met dat regisseren ook vast wel goed komen.

Voor de fans gaat ‘The Mandalorian’ ook een fijne troostprijs worden voor de Boba Fett-film, die door Lucasfilm gecanceld werd na het tegenvallend succes van ‘Solo: A Star Wars Story’. ‘The Mandalorian’ moet volgend jaar dé grote titel worden voor Disney’s eigen streamingservice. Wij kunnen alvast niet wachten!

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.