Humberto Tan

TV-recensente Angela de Jong krijgt tot op de dag van vandaag nog regelmatig kritiek op haar Humberto-columns van jaren geleden, toen hij nog een dagelijkse talkshow had. Gisteren maakte Humberto zijn late night-comeback en de vraag die op IEDEREENS lippen brandt: wat vond Angela ervan?

Article continues after the ad

Humberto is sinds gisteren elke zondagavond te zien op RTL 4 met zijn gelijknamige talkshow. En hij begon meteen al met een memorabel momentje. Angela, die Humberto volgens critici toentertijd veel te hard en persoonlijk aanpakte in haar columns, gaf in haar stukkie van vandaag opnieuw haar mening. En die is... verrassend positief?

Beter dan Op1

Humberto had ex-FVD-Kamerlid Theo Hiddema aan tafel zitten. "Humberto was een baken van rust vergeleken met Op1", oordeelt Angela. "Hij interviewde Hiddema zo stevig dat de beste man haarverf leek te zweten. Als Tan in het laatste seizoen van Late Night maar half zo kritisch was geweest, had hij zichzelf de afgang van kelderende kijkcijfers en stopzetten van zijn show kunnen besparen en was hij wellicht nog steeds de talkshowkoning van RTL geweest.


Niet teveel veren in de reet

Maar... Angela will be Angela. Een sneer is nooit ver weg. "Laat ik hem niet te veel veren in zijn bips steken", schrijft ze, "want we weten van de recente geschiedenis hoe hij daarvan naast zijn schoenen gaat lopen. Met alle gevolgen van dien". Kijk, daar is ze weer!

Ergernis alom

Iets later op de avond kwam ook Op1 met een zondageditie. Welmoed Sijtsma en Jort Kelder ontvingen onder anderen FVD'ers Wybren van Haga en Thierry Baudet. Angela zat zich op te vreten en vond dat de hosts de twee politici 'geen strobreed in de weg legden' om hun "alternatieve feiten" over corona te verkondigen. "Wilde een andere tafelgast iets corrigeren, dan was er ineens geen tijd meer of moest het kort."

Harm Edens

Wel genoot ze enorm van Harm Edens. De Dit Was Het Nieuws-presentator zat achter Thierry in de studio en zat zich net als haar enorm te ergeren. "Gelukkig was daar Harm Edens, die vanaf de tweede rij het optreden van Baudet met zijn mimiek van commentaar voorzag. Niet netjes, want achter diens rug, maar wel vermakelijk."


Humberto is elke zondag rond 22:00 uur te zien op RTL 4.