Sinds vandaag kun je EINDELIJK op Netflix terecht voor Outlander seizoen 4! Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid begint aan je marathon schreven wij dit toplijstje. Want hoe eindigde seizoen 3 ook alweer? En wat gaat er gebeuren in seizoen 4? Lees snel verder en begin het vierde seizoen als een ware Outlander-pro!

Wat gebeurde er in seizoen 3 van Outlander

Oké, eerst even een terugblik. Wat gebeurde er ook alweer in seizoen 3 van Outlander? Een korte samenvatting:

Na de slag om Culloden, waarbij hij Randall weet te doden, wordt Jamie gevangen genomen. In de gevangenis raakt hij bevriend met gouverneur Lord John Gray, die hem vrijlaat om op een Engels landgoed te werken. Op dat landgoed maakt Jamie een slippertje dat leidt tot de geboorte van zijn onwettige zoon, William. Uiteindelijk keert Jamie terug naar Schotland om als printer aan de slag te gaan.

Claire is terug in haar eigen tijd. Ze verhuist met Frank naar Boston, alwaar ze een artsenopleiding volgt. Ondertussen voedt ze samen met Frank dochter Brianna op. Brianna is echter eigenlijk het kind van Jamie. Frank komt helaas om het leven bij een auto-ongeluk... Met de hulp van Roger Wakefield vindt Claire enkele aanwijzingen dat Jamie de slag bij Culloden overleeft heeft.

Article continues after the ad

Claire keert terug naar de 18e eeuw om Jamie te vinden. Ze ontdekt dat Jamie met Laoghaire (!)  is getrouwd. Claires terugkeer maakt dat huwelijk echter illegaal. Om Laoghaire af te kopen, gaan ze op zoek naar een schat. Daarbij wordt neef Ian gevangen genomen door piraten en naar het Caribisch gebied gebracht. Jamie en Claire volgen hem en redden hem uiteindelijk uit de klauwen van Geillis, die aan de brandstapel blijkt te zijn ontsnapt.

Seizoen 3 van Outlander eindigt met Claire en Jamie, die op de boot stappen naar Schotland, maar schipbreuk leiden en aanspoelen in Amerika.

Outlander Brianna Roger

Wat gaat er gebeuren in seizoen 4 van Outlander?

Nu je weet wat er gebeurd is, kijken we naar het heden! Wat mag je van seizoen 4 van Outlander verwachten? Alhoewel Jamie en Claire in eerste instantie terug willen naar Schotland, besluiten ze uiteindelijk toch een leven op te bouwen in Amerika. Omdat Claire weet dat de Amerikaanse revolutie niet lang meer op zich laat wachten, is het echter lastig navigeren in het politieke landschap. Jamie doet er immers niet verstandig aan zich aan te sluiten bij de Britten... Onderweg kruisen de Frasers het pad van de beruchte piraat en smokkelaar Stephen Bonnet. Deze noodlottige ontmoeting vormt een tweede rode draad door het gehele seizoen 4 van Outlander.

Ondertussen groeien Brianna en Roger dichter naar elkaar toe. De twee zoeken naar bewijs dat Jamie en Claire in de 18e eeuw herenigd zijn. Daarbij doen ze echter een schokkende ontdekking, die hen doet overwegen om ook door stenen te gaan!

Meer Brianna en Roger <3

Ondanks dat we dol zijn op Jamie en Claire vinden we het ook leuk dat seizoen 4 ons meer gaat vertellen over de relatie tussen Brianna en Roger. Nu Frank is omgekomen en Claire weer door de stenen is gegaan, staat Brianna er alleen voor... Ze is in principe een wees geworden! Ze weet niet waar Claire is, of het goed met haar gaat, of ze Jamie heeft gevonden... Roger is de enige die dat enigszins kan begrijpen. Dat feit brengt Brianna en Roger dichter bij elkaar.

De trailer voor het vierde seizoen van Outlander

Om nog een beter beeld te krijgen van wat je te wachten staat in het vierde seizoen van Outlander zochten we de trailer weer even voor je op!

Nieuwe castleden voor Outlander

We noemden net al even piraat Stephen Bonnet. Je doet er goed aan zijn naam te onthouden! Nu Jack Black verleden tijd is, kon Outlander natuurlijk wel een nieuwe bad guy gebruiken. En deze Bonnet belooft die rol met verve te spelen! Hij wordt beschreven als een narcist en psychopaat, die zich alleen maar bekommert om zijn eigen pleziertjes. Desalniettemin is het ook een charmante man, zodat we ongetwijfeld een haat-liefdeverhouding met hem zullen ontwikkelen...

Een andere nieuwe aanwinst is Jamies tante Jocasta Cameron. Zij besluit Jamie en Claire in huis te nemen. Sterker nog: zij ziet in Jamie de perfecte opvolger. Het probleem is echter dat tante Jocasta slaven inzet op haar landgoed... Iets zegt ons dat Claire daar in ieder geval niets van moet weten!

Outlander seizoen 4 is vanaf vandaag op Netflix te zien. Wanneer we seizoen 5 mogen verwachten, is nog onduidelijk. We hebben echter al wel vast een nieuwe trailer! Waarschuwing: kijk die pas nadat je eerst dit vierde seizoen hebt uitgekeken. Veel plezier!