adem in, adem uit

Adem in, Adem uit is de nieuwe komische misdaadserie op Net5! Buurvrouwen Bracha van Doesburgh en Jelka van Houten sluiten een dodelijke vriendschap die helemaal uit de hand loopt.

Wat is Adem in, Adem Uit?

Adem in, Adem uit is de nieuwe misdaadserie van Net5, waarin twee buurvrouwen dikke vriendinnen worden. Al snel wordt de innige vriendschap meer een soort wurggreep waar de dames elkaar in vasthouden.

Adem in, Adem uit combineert verschrikkelijke misdaden met droge, zwarte humor. Eerlijk is eerlijk, dat zien we in een Nederlandse serie niet al te vaak!

 

Article continues after the ad

Waar gaat Adem in, Adem uit over?

Levenscoach Kim (Bracha van Doesburgh) doet haar best om het leven van haar klanten te verbeteren, maar stiekem verloopt dat van haarzelf niet echt vlekkeloos. Haar huwelijk met Sven (Waldemar Torenstra) stelt weinig voor, omdat hij het niet kan laten om met andere vrouwen het bed in te duiken. In een ultieme poging om hun huwelijk te redden verhuizen ze naar het platteland.

Het plan werkt voor geen meter: in plaats van ongelukkig in de stad is Kim miserabel in een dorp. Eén lichtpuntje is de nieuwe buurvrouw Jolanda (Jelka van Houten). Deze dame heeft een biologische slachterij en Kim heeft meteen een goede klik met haar.

Kim heeft het imago van een succesvolle carrièrevrouw, maar haar leven ligt zo’n beetje aan scherven. Ze is enorm onder de indruk van Jolanda’s onafhankelijkheid en wil haar nieuwe zelfhulpboek op de stoere buurvrouw baseren.

Wat Kim dan nog niet weet is dat Jolanda een paar eigenaardige gewoontes heeft. Zo heeft ze een grafhekel aan opdringerige, horkerige mannen en heeft ze zo haar methodes om dat soort figuren op hun nummer te zetten.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

Hoe gaat het verhaal verder?

Kim en Jolanda worden dikke vriendinnen, maar Kim ontdekt dat Jolanda nogal moordlustige neigingen heeft. Het stel komt hierdoor enorm in de problemen. Sven krijgt het als serie-overspelpleger óók zwaar te verduren van zijn vrouw én de buurvrouw, die elkaar in positieve én negatieve zin versterken. Dáár houdt de informatie over Adem in, Adem uit zo’n beetje op.

De spanning in een misdaadcomedy komt natuurlijk ook door situaties die je niet aan ziet komen, dus hoe minder je weet des te leuker!

 

Wie doen er nog meer mee aan Adem in, Adem uit?

Naast Bracha van Doesburgh, Jelka van Houten en Waldemar Torenstra zie je onder anderen Immanuelle Grives als Adinda. Zij is de therapeute van Kim en Sven, maar ook Adinda valt als een blok voor zijn charmes.

 

Wanneer start Adem in, Adem uit?

Hoofdrolspeelster Bracha van Doesburgh zei in Veronica Superguide dat Adem in, Adem uit een beetje doet denken aan Fargo, de bekende zwart-komische film en seriereeks. Qua verhaal doet de serie óók wel een beetje denken aan de Netflix-hit Dead to Me, met Linda Cardellini en Christina Applegate.

Adem in, Adem uit is vanaf dinsdag 21 september te zien op NET5, vanaf 20:30 uur. Daarna is de serie terug te kijken via Kijk.nl.