Valerio Zeno

Voor veel millennials slash jongvolwassenen was Valerio Zeno écht zo’n presentator waar je mee opgroeide. Maar hoe gaat het nu eigenlijk met deze tv-held van vroegâh en waarom zien we ‘m nooit meer voorbijkomen?

Tv-carrière

Nou, dat ligt er maar net aan waar je kijkt. Valerio (36) is namelijk nog altijd actief in de mediawereld – komen we later op terug – maar van een ‘tv-carrière’ mogen we niet meer spreken. De oude TMF-ster, die met het legendarische Wakker worden met Valerio echt doorbrak, kreeg nog meer bekendheid na zijn overstap naar BNN in 2008. Hij ontpopte zich tot een vaste waarde voor de omroep en timmerde jarenlang aan de weg, vaak met tv-maatje Dennis Storm. Try Before You Die, Je zal het maar hebbben, Dennis vs. Valerio, Proefkonijnen en later nog Over Mijn Lijk.


Valerio en Dennis ontketenden in 2011 een enorme mediastorm toen ze voor Proefkonijnen een hapje van elkaar namen. Letterlijk.


Ontslagen?

Valerio zat in een glansrijke tv-carrière, maar die stopte uiteindelijk toch vrij abrupt. BNNVARA zette hem namelijk op straat. In 2018 kwam het nieuws naar buiten. In eerste instantie leek het op een ‘vrijwillig’ vertrek, maar even hierna kwam de aap uit de mouw: de omroep waar hij jarenlang het gezicht van was, wilde niet met ‘m verder. “We zijn met name de laatste twee jaar uit elkaar gegroeid. Dat soort dingen gebeuren”, zei hij er zelf over. “Ik wilde graag nog een seizoen van Over Mijn Lijk maken, desnoods freelance, maar dat mocht niet.Over Mijn Lijk is trouwens in goede handen: Tim Hofman nam het met veel succes over.

Valerio pakte de draad ondertussen gewoon weer op, maar dan met hele andere dingen.

Sneakers

Zoals: podcasts maken! Valerio kon daar lekker zijn sneaker-obsessie in kwijt. Hij presenteerde namelijk de talkshow Sneakerjagers On Air. En die draait volledig om de nieuwste uitgaves, limited editions en welke schoenveters je door je sneakers moet rijgen. Je hoort mannen praten over schoenen alsof het om peperdure museumstukken gaat. Benieuwd hoe dat eruitziet? Check hieronder één van de afleveringen, met rapper Brainpower.


DJ

Naast sneakers houdt Valerio zich ook bezig met die andere grote liefde in zijn leven: plaatjes draaien. Je kunt ‘Phalerieau’ al sinds 2007 (en nog altijd, mits we niet in lockdown zitten) boeken dus we kunnen gerust zeggen dat het niet de zoveelste celeb is die het dj’en on the side als uit de hand gelopen hobby doet. Hij stond zelfs op mega-festivals als Solar en Mysteryland. Oftewel: best wel indrukwekkend.

 

Liefde

Sinds 2019 gaat het ook erg lekker met Valerio en de liefde. Hij is helemaal hoteldebotel op zijn Manon. En als we zijn insta checken, zien we dat ’t ook in deze stressvolle lockdowntijden nog altijd érg lekker gaat. Wat lief!


Dennis Storm

Wie aan Valerio denkt, denkt automatisch aan Dennis Storm. Die twee maakten samen veel memorabele BNN-shows. Net als zijn maatje zie je ook Dennis praktisch nooit meer op je beeldbuis. Eind 2019 zagen we ‘m voor het laatst, dat was bij Pauw, die toen nog zijn eigen talkshow had. Daar vertelde Dennis over zijn minimalistische leven als meubelmaker en schrijver op… Bali!

 

Nog meer TV-sterren van vroeger

Lees ook:

- Wat is er met Roy Donders gebeurd?
- Wat is er met Zarayda Groenhart gebeurd?
- Wat is er met Sascha Visser gebeurd?

Article continues after the ad