Rupert Grint, Harry Potter, hoe is het nu?

Het is alweer zo’n 9 jaar geleden dat Rupert Grint voor het laatst in de huid kroop van zijn alterego Ron Wemel (Weasley) in de populaire Harry Potter-films. We zijn dan ook ontzettend nieuwsgierig wat er van de inmiddels 31-jarige acteur is geworden, dus dat zochten we uit!

Rupert Grint was naast Daniel Radcliffe en Emma Watson hét gezicht in de Harry Potter-reeks, maar waar het zijn collega’s na de opnames voor de wind is gegaan, geldt dat voor Rupert Grint niet. “Na afronding van de Harry Potter-films leek het er lange tijd op dat Rupert Grint genoeg had van acteren”, zo schreven we vorig jaar al in ons 'Hoe is het nu met?'-overzicht. Alleen was het een kwestie van niet willen of niet kunnen? Al snel zagen we de Britse acteur namelijk wel verschijnen in Sick Note, Moonwalkers en Snatch, maar noemenswaardig waren deze rolletjes allemaal niet. De grootse carrière bleef en blijft nog altijd uit.


Slechte investeringen

Helaas bracht dat uitblijven van fantastische rollen nog een nadeel met zich mee en dat had alles met geld te maken. Enkele jaren geleden werd zijn vermogen nog geschat op ruim 32 (!) miljoen euro, maar na een mislukte investering en het faillissement van zijn boetiekhotel in Londen – dat hij na het grote succes van Harry Potter heeft geopend – was daar een stuk minder van over. “Ik denk dat ik mezelf gaandeweg een beetje ben verloren”, zo blikte de acteur, die vaak verward wordt met zanger Ed Sheeran, zelf terug op deze tijd. Ach, gelukkig waren het geen drugs, toch?

En dat Rupert en geld niet zo’n goede combinatie zijn, blijkt ook wel uit het geschil met de Belastingdienst. In 2016 moest Rupert 1,2 miljoen euro afstaan vanwege belastingontwijking. De acteur gaf later als verklaring dat hij eigenlijk helemaal niets van belasting af weet, dus dat hij dat voortaan maar aan zijn vader en accountant overliet. Dat lijkt ons ook het beste plan!

Article continues after the ad


Huisje van 6,6 miljoen euro kopen?

Als je dacht dat je je zorgen moest maken en al bijna een Tikkie wilde sturen, dan kun je die snel weer intrekken hoor. Rupert heeft namelijk stiekem nog een imperium ter waarde van maar liefst 26,7 miljoen euro! Daar kon dus laatst nog prima een ticket voor de Efteling vanaf. Daarnaast zette hij vorige maand nog eens een prachtig landhuis in de verkoop voor zo'n 6 miljoen euro, dus op de kleintjes zal hij niet hoeven letten (wat betreft het geld dan). Het herenhuis, dat rond de achttiende eeuw is gebouwd, komt namelijk met 22,6 hectare aan tuin plus een eigen meer. Oh en belangrijker nog: de acteur heeft er zelf niet eens gewoond, dus zo belangrijk was het nu ook weer niet voor hem.

Rol van zijn leven

We hadden het net over 'niet op de kleintjes letten', maar dan hebben we het dus alleen over het geld. Sinds dit jaar heeft hij namelijk wel de grootste rol van zijn leven weten te bemachtigen: hij is vader geworden. Rupert en zijn 28-jarige vriendin Georgia Roome hebben in mei hun eerste kind gekregen. Daar konden de lessen op Zweinstein hem zelfs niet op voorbereiden. Veel weten we er niet over, want zowel hij als zij zitten niet op social media. We kunnen dus alleen maar speculeren of ze de rode lokken van haar vader heeft gekregen... We mogen hopen van wel!

Rupert Grint, Harry Potter, hoe is het nu?

We vermoeden dat Rupert het met zijn vriendin en baby aan zijn zijde en zijn vermogen (waar hij 's nachts echt niet om wakker ligt) allemaal nu wel prima vindt. Zijn leven is na de hectiek waarmee hij opgroeide in rustig vaarwater terechtgekomen en is dat niet waar de jonge acteur eigenlijk altijd al op had gehoopt? Stiekem was hij die bijkomende populariteit namelijk meer dan zat en spelen in B-films is dan een prima oplossing: wel de lusten, maar niet de lasten.