Ted de Braak

We duiken regelmatig in de archieven om te checken wat er is gebeurd met vergeten celebs of sterren die nu niet meer op tv zijn. Nu gaan we ietsje verder terug in de tijd. Hoe gaat het nu met presentator en quizmaster Ted de Braak?

Article continues after the ad

Ted de Braak (85) was in de jaren 60' en 70' een van de grootste tv-coryfeeën van Nederland. Eerst als lid van het satirische programma Farce Majeure, later als presentator van grote familiespelshows als de 1-2-3-Show, Toi Toi Toi bij Ted en de Ted Show (met de vallende stokken). In 1995 presenteert hij zijn laatste tv-programma, Topscore. Ted de Braak is nu 85 en Veronica Magazine spoorde 'm op.

Hoe is het nu met Ted de Braak?  

"Op een paar onvermijdelijke ouderdomsongemakjes na, gaat het prima met mij", zegt Ted in een interview in de nieuwe editie van Veronica Magazine, die vanaf vandaag in de schappen ligt. Hij blijkt al best lang in Zuid-Frankrijk te vertoeven. "In 1995 stopte mijn televisiewerk, maar daarna deed ik nog wel programma’s in het land. Toen dat was afgelopen, hebben mijn vrouw en ik een paar jaar door West-Europa gereisd om ons in 2002 in Zuid-Frankrijk te vestigen. We kozen voor Zuid-Frankrijk vanwege het heerlijke klimaat, de ruimte, de joie de vivre en de taal die we al aardig spraken."

Alleen maar leuke dingen

Ted, die nog altijd zijn iconische walrussnor rockt, neemt het er lekker van. "Ik doe alleen maar leuke dingen, zoals mijn ‘nieuwe’ thuisland verder ontdekken, veel in onze prachtige omgeving wandelen, tuinieren, lezen, bridgen, lekker eten… Kortom: léven." Hij kijkt met "een fijn en voldaan gevoel" terug op die indrukwekkende tv-carrière. "De 1-2-3-Shows die ik presenteerde, behaalden ooit 8,8 miljoen kijkers."

Fan van Ruben Nicolai

De oude meester volgt de Nederlandse showbizz natuurlijk nog op de voet. Van wie is hij onder de indruk? "Ruben Nicolai vind ik erg goed; hij is grappig en ad rem. En natuurlijk Linda de Mol, want dat is een enorme vakvrouw, die weet wat ze doet. Dione de Graaff vind ik ook zo’n vakvrouw, maar dan op sportgebied." Ook Matthijs van Nieuwkers vervangers op het DWDD-tijdsslot krijgen zijn goedkeuring. "Van de nieuwkomers vind ik dat Fidan Ekiz en Renze Klamer een verfrissende, vrolijke stijl van presenteren hebben."

Het hele interview met Ted de Braak én andere vergeten BN'ers lees je in de nieuwe editie van Veronica Magazine.