Nikki Kerkhof Idols winnaar seizoen 4 2008

Idols was natuurlijk jarenlang dé talentenjacht van Nederland! In seizoen vier werd Nikki Kerkhof gekroond tot winnares. Dat is echter alweer zo’n 12 jaar geleden… Hoogste tijd om eens te kijken hoe het nu met haar is!

Nikki Kerkhof wint seizoen 4 Idols

Jamai, Boris en Raffaëlla; de winnaars van Idols waren in één klap bekende Nederlanders! Roem is echter vergankelijk… Zo blijkt ook wel uit het verhaal van Nikki Kerkhof die het vierde seizoen van de talentenjacht wist te winnen.

 

Hello World

Nikki gooide meteen hoge ogen tijdens haar auditie en ook tijdens de liveshows van Idols kwam de rockchick goed uit de verf. Ook haar eerste single Hello World werd een hit! Het nummer kwam binnen op nummer 1 in de Nederlandse Top 40 en bleef uiteindelijk zeven weken in de hitparade staan. 

Article continues after the ad

 

Debuutalbum en clubtournee

Op 24 november 2008 verscheen vervolgens haar debuutalbum, Naked, waarvan single Bring Me Down ook nog lekker scoorde! Nikki won in het jaar daarop een 3FM Award voor Beste Nieuwkomer en stond drie keer in de Amsterdam ArenA met De Toppers in Toppers in Concert. Ook haar clubtournee was een succes! Een succesvolle carrière leek in de maak...

 

Poliepen op haar stembanden

In de periode rond het verschijnen van haar tweede album (Let It Go) kreeg Nikki echter last van stemproblemen. Er werden poliepen op haar stembanden geconstateerd. Haar carrière kwam vrijwel tot stilstand toen ze geopereerd moest worden en haar herstel daarna erg moeizaam verliep. “Ik moest onder het mes. Na mijn operatie kon ik wel zingen, maar het kostte me veel moeite. Zelfs om een half optreden te doen. Het klonk ook niet oké", vertelde Nikki achteraf over die periode. Zelfs in 2012 toen ze meedeed aan De Beste Zangers van Nederland was Nikki nog niet helemaal de oude...

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:

 

Een muziekcafé down under

Nikki had er rekening mee gehouden dat ze even 'uit de running zou zijn', maar niet dat dit zo lang zou duren. In de tussentijd vertrok ze naar Australië, het land waar ze een groot deel van haar jeugd doorbracht (via Mooirooi). Aldaar begon ze een muziekcafé. In dit café begon ze voor het eerst weer voorzichtig met optreden. Naar aanleiding van die optredens besloot Nikki om haar zangcarrière nieuw leven in te blazen via die andere talentenjacht: The Voice of Holland!

 

Van Idols naar The Voice

In 2016 deed Nikki mee aan het zevende seizoen The Voice. Ze gebruikte daarbij haar nieuwe artiestennaam: Nikki Nola. Meteen tijdens haar auditie werd de zangeres al herkend door Miss Montreal: "Ik hoor aan je stem dat je nog niet de oude bent, maar ik weet wat je mee hebt moeten maken de afgelopen jaren. Het is erg zwaar voor je geweest. Als iemand daarom een nieuwe kans verdient, dan ben jij het."

 

Nikki Nola schopt het tot de kock-outs

Zelfs met Miss Montreal als coach wist Nikki het jammer genoeg tóch niet heel ver te schoppen in TVOH. Ze moest het programma uiteindelijk in de knock-outrondes verlaten... Maar gelukkig was de zangeres realistisch, zo gaf ze tijdens haar audities al aan dat ze vooral meedeed voor haar eigen “proces”: “Dit moment is voor mij wel belangrijk, maar meer voor mijn proces dan voor het winnen. Ik wil wel winnen, maar ik ben me ervan bewust dat mensen denken: 'jij hebt je kans al gehad. Je hebt al een keer gewonnen’."

 

En nu?

En het lijkt erop dat Nikki met haar deelname aan The Voice inderdaad het een en ander af heeft kunnen sluiten. Ze heeft haar muziekcarrière in ieder geval (tijdelijk?) op een laag pitje gezet. We vragen ons na die constatering toch af hoe het zou zijn gelopen als ze die nare poliepen niet had gekregen… Dat blijft echter speculeren! En wie weet: misschien zien we Nikki nog wel een keer terug! Als de coronacrisis achter de rug is, staat heel Nederland in ieder geval te springen om muziek. Als dat geen perfect moment voor een comeback is!

 

We zochten eerder ook al voor je uit wat er met een aantal andere oud-Idols-winnaars is gebeurd. Hier lees je meer over het wel en wee van Raffaëlla Paton. Ook blikten we terug op de carrière van Boris Titulaer. En vroegen we ons af wat er eigenlijk van Herman ‘I’m a Dancer’ Berghuis is geworden!