Jack Nicholson

Eén van Hollywoods meest iconische acteurs ever is al tien jaar niet meer in een film te zien geweest. Jack Nicholson (83) heeft de handdoek wat acteren betreft in de ring gegooid, zo lijkt het. Waar is deze living legend gebleven?

Hollywood-legende

Jack Nicholson is een écht Hollywood-kanon. Een bonafide baas. Er zijn maar weinig nog levende acteurs die er zo'n indrukwekkende carrière op nahouden. The Shining, One Flew Over The Cuckoo's Nest, Chinatown, Batman en The Departed, één van de beste films die nu op Netflix staan... de lijst met classics is haast eindeloos. Maar helaas: hier blijft het bij!


Met pensioen

Althans: we hebben nu géén reden om anders te vermoeden. En zo werd zijn mogelijk allerlaatste film de middelmatige romcom How Do You Know uit 2010. Het zal toch niet? Dat Jack Nicholson zijn magistrale carrière afsluit met... nou ja, niet bepaald een hoogvlieger? Dat zou eeuwig zonde zijn, maar daar lijkt het dus wel op. Jack heeft al tijden geen interviews meer gegeven en verdween vrijwel volledig uit de spotlights. Wel heeft hij nog een vinger in de pap in Hollywood. Hij is al jaren lid van de prestigieuze Academy of Motion Picture Arts and Sciences en bepaalt dus mede welke films een felbegeerde Oscar in de wacht slepen.


Toni Erdmann en The Judge

Er zijn de afgelopen jaren voor zover we weten in ieder geval twee kansen geweest. Twee films waar Jack bijna in mee zou spelen. Zo voerde hij twee gesprekken met Robert Downey Jr. en regisseur David Dobkin voor de vaderrol in hun film The Judge (2014). Jack wilde echter best wat script-zaken veranderen en hoewel Robert en David het fijne gesprekken vonden, wezen ze Jack uiteindelijk toch af in ruil voor Robert Duvall, die de rol uiteindelijk pakte. Jaren later kreeg Hollywood nóg een kans om Jack voor even uit zijn pensioen te trekken. Hij kwam in aanmerking voor (wederom) de vaderrol in de remake van de Duitse filmhit Toni Erdmann. Naar verluidt had Jack ook al getekend en zou hij tegenover Kristen Wigg de hoofdrol spelen, maar... ook dit ging niet door. We weten helaas niet waarom.

Laatste beelden

Ben je benieuwd hoe Jack er tegenwoordig uitziet? De karakteristieke acteur met de kenmerkende grimas laat zich nog regelmatig zien op de tribune van het Staples Center, waar zijn favoriete basketbalploeg The Los Angeles Lakers speelt. Jack bezit al jáááren en mooi plekje vooraan en is daar eerder dit jaar nog gespot. Deze beelden hieronder zijn nog redelijk recent (van eind 2018)

Kleinzoon

Terwijl wij nog altijd vurig hopen op één grote Jack Nicholson-comeback, kunnen we ook alvast vooruitkijken. Zo is er intussen al iemand opgestaan om de familienaam eer aan te blijven doen. Jacks kleinzoon Duke Nicholson timmert namelijk al een beetje aan de weg. Hij verscheen in Jordan Peele's horrorfilm Us (2019) en speelt in Dreamland, een aankomende drama-thriller waarin hij het scherm deelt met toppers als Armie Hammer, Gary Oldman en Evangeline Lily. Opa zal trots zijn!

Article continues after the ad