Hans Teeuwen, cabaretier

Hans Teeuwen zag net als vele andere cabaretiers zijn plannen voor 2020 in rook opgaan, maar in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, bedacht de grappenmaker gewoon een alternatief.

Article continues after the ad

Hans Teeuwen zit al zo'n 30 jaar in het vak en staat bekend om zijn grove en absurde humor. "Vanaf het moment dat ik een voet op het podium zette, had ik succes. Omdat het klopt wat ik doe. Ik hoor hier thuis", zei hij ooit in een interview met Vrij Nederland. Hoewel hij zich tussen 2005 en 2010 even heeft teruggetrokken, zijn de grappen en grollen van deze cabaretier er nooit minder om geworden.

Coronaconference

Net als zijn collega's zat Hans Teeuwen dit jaar in zwaar weer vanwege de aanhoudende coronacrisis. De cabaretier stond namelijk op het punt om met zijn tiende solovoorstelling de theaters in te gaan, toen het virus daar een flinke streep doorheen haalde. Het zou echter Hans Teeuwen niet zijn als hij daar niet met een oplossing voor is gekomen: de coronaconference vanuit zijn eigen woonkamer! “Ik ben maar weer gaan schrijven en dacht: ik neem het thuis op. Ik kon me geen voorbeeld voor de geest halen van iemand die dat al gedaan had. Leek me een leuk experiment", vertelde hij dit jaar aan AD. Zijn uiteindelijke show Hans Teeuwen: Smerige Spelletjes kwam zelfs op tv.


Voer voor discussie

We moeten dan wel heel eerlijk zijn, want met 265.000 kijkers was deze show nu ook weer niet zo'n heel groot succes voor een programma op de late avond, maar toch kreeg Hans het voor elkaar om Twitter bijna te laten ontploffen. De kijkers konden het maar niet eens worden of deze conference nu echt 'briljant' was of gewoon 'platvloers'. Hoewel Hans aangaf dat deze 'videodagboek' best een vervolg zou kunnen krijgen, is dat nog niet gebeurd. Hans Teeuwen lijkt namelijk tegenwoordig wel wat anders aan zijn hoofd te hebben.

Veronica Inside

En met 'iets anders' bedoelen we de discussie rondom Johan Derksen. De cabaretier heeft zich op Instagram meerdere keren uitgelaten over de kritiek die Johan Derksen aan zijn adres ontving. "We gaan toch geen adverteerders bellen, omdat een grapje je niet aanstaat. Hoe goor is dat?" vroeg hij zich af in de onderstaande video. "Wat een gore NSB'er ben je dan." Als dat nog niet genoeg was, liet hij later weten best zijn excuses aan te willen bieden... aan Johan Derksen. "Ik bied mijn excuses aan... aan Johan Derksen, omdat het mij nog twee dagen heeft gekost om me te realiseren dat er helemaal niets mis was met die grap (ten koste van Akwasi, red). Helemaal niets." Nu weten we ook weer waar hij zijn tijd aan besteedt.

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nooit adverteerders bellen. Vrijheid van meningsuiting ook voor oude bromsnorren. #derksenmoetblijven en zijn vieze vrouwtje ook.

Een bericht gedeeld door Hans Teeuwen (@therealhansteeuwen) op