Source
George Clooney

Je kan hem kennen van zijn rol als Danny Ocean in de Ocean’s-trilogie, zijn Oscar-winnende performance in de film Syriana én natuurlijk van de Nespresso-reclames. De 59-jarige acteur heeft in totaal meer dan dertig filmprijzen en nominaties op zijn naam staan. Echter is hij de afgelopen jaren minder op het grote doek te vinden. Wat is er met de Hollywood-ster gebeurd?

Oceans

De meeste mensen zullen Clooney kennen van zijn hoofdrol in de heist-films Ocean’s 11, 12 & 13. Acteurs Brad Pitt, Matt Damon en actrice Julia Robert vervullen de andere hoofdrollen.

Zijn personage Danny Ocean is in de eerste film net vrijgelaten uit de gevangenis. Samen met 10 professionals creëert hij een plan om een aantal casino’s in Las Vegas te bouwen.

Hollywood-carrière

In 2013 mocht Clooney de hoofdrol vertolken in de sci-fi film Gravity. De 3D-bioscoophit vertelt het verhaal van een groep astronauten die in de ruimte een reparatie aan de Hubble telescoop uitvoert. Een aantal leden op de telescoop wordt gedood door resten van een ontplofte satelliet. De vrouwelijke astronaut (Sandra Bullock) en overlevende astronaut (George Clooney) blijven over.

Article continues after the ad

Collega Sandra Bullock kreeg een Oscarnominatie voor haar prestatie Gravity. Clooney greep zelf helaas naast een plek op de nominatielijst.

Batman was zeker "Bad"

Ook legendes als Clooney hebben slechte films gemaakt. De superheldenfilm Batman & Robin werd niet echt goed ontvangen door DC-fans. De franchise maakte een kleine fout met Clooney in de rol als Batman. Gelukkig kon de acteur zelf ook lachen om deze misstap in zijn carrière.

De geldgoeroe van Wall Street

De laatste film waar Clooney in verscheen was de thriller Money Monster (2016). In deze drama staat een bekende televisiepresentator, Lee Gates (George Clooney), dankzij zijn beleggingstips bekend als de geldgoeroe van Wall Street. Maar als Kyle Budwell (Jack O’Connell) door een tip van Lee al zijn geld verliest, besluit hij om Lee en zijn studio-team te gijzelen.

2020, het jaar van Clooney?

Ondanks zijn afwezigheid de afgelopen jaren, is Clooney nog niet met pensioen! De acteur trekt dit jaar zijn regisseur-jasje weer aan en verschijnt daarnaast ook zelf in de sciencefictionfilm The Midnight Sky. De film is gebaseerd op de roman Good Morning, Midnight van schrijfster Lily Brooks-Dalton. Wanneer de film uitkomt is nog niet bekend. Wat we wel weten is dat deze te zien is op Netflix!