Martien Meiland en Raven van Dorst

Kijkers genoten een tijdje terug volop van NPO 3-show Boerderij van Dorst, een soort Villa Felderhof-achtig interviewprogramma met Raven van Dorst. Die leefde zelfvoorzienend op een boerderij, inclusief geiten, kippen én openhartige BN'ers. Maar eh... waar zijn die geiten en kippen nu Raven geen opnames meer heeft?

Article continues after the ad

Hoewel er nu even niet meer gebabbeld wordt op de boerderij, mag Raven wél een tweede seizoen gaan maken van Boerderij van Dorst. Wanneer? Ergens volgend jaar, dat lijkt wel een zekerheidje. We vroegen ons wel af waar 'Eva Jinek', want zo noemde Raven één van hun geiten, en de rest van de boerderijbeesten nu zijn. Nou, die zijn gelukkig niet aan hun lot overgelaten. 

Waar zijn de boerderijdieren? 

De Raven-boerderij staat in Apeldoorn en een lokale nieuwssite, Indebuurt Apeldoorn, besloot uit te zoeken waar de geiten en kippen nu zijn. "De kippen en haan zijn naar vrienden van Raven en scharrelen daar heerlijk rond", zo blijkt. Nou, wat goeeeed! 

En die geiten dan?

Ook de geiten hoefden niet zomaar op te bokken, maar kregen fijn onderdak. De beesten haalden Raven en diens gasten bij Stichting Flappus, een dierenopvang in Zwolle. Na hun verblijf op de boerderij kregen ook de geiten een nieuwe verblijfplaats. "De geiten zijn van daaruit direct herplaatst en hebben nu een rustige weide in Groesbeek."


Boerderij van Dorst gemist? Alle acht afleveringen staan op NPO Start.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.