Fotograaf
Brunopress
Tila Tequila

In onze rubriek 'Wat is er gebeurd met?' duiken we in de levens van vervlogen celebs die uit de Hollywood-spotlights zijn verdwenen. We schrokken ons helemaal de spreekwoordelijke pleuris van de celeb van vandaag - oud-realityster Tila Tequila - die wat ons betreft nooit meer in de buurt van een spotlight moet komen!

We wisten al dat Tila (39) - die eigenlijk Thien Thanh Thi Nguyen heet - er nogal aanstootgevende gedachtes op nahield. Zo ontpopte ze zich eerder al tot flat earther. Maar... het blijk dus nog véél erger te zijn. Voordat we helemaal down the rabbit hole gaan; eerst nog even een snelle recap! Waar kennen we Tila ook alweer van?

A Shot At Love

Het model, die ook een muziekcarrière had, brak wereldwijd door met de MTV-datingshow A Shot At Love (2007-2008). Voor wie niet bekend is met dit fenomeen. Houden zo! Nee, zonder dollen. Het was een soort The Bachelor, maar dan met Tila die biseksueel was waardoor mannen en vrouwen zich konden opgeven. We zeggen 'was' omdat Tila later toegaf dat ze al die tijd hetero was. Daarover later meer... Anyway: A Shot At Love was op en top trash-tv met deelnemers die elkaar in de haren vlogen.  


En toen...

Het liefst zouden we hier stoppen. Tila Tequila, die kennen we van A Shot At Love. Punt. De werkelijkheid ligt helaas toch anders. Want wie nu Tila Tequila zegt, zegt daarmee ook flat earther, nazi-sympathisante én homohater. Mevrouw Tequila is he-le-maal van het padje gegaan. Laten we maar meteen door de hele zure appel heen bijten en beginnen bij de A Shot At Love-onthulling van Tila. Ze gaf twee jaar geleden in een YouTube-filmpje toe dat het allemaal gay-for-pay was. Oftewel: ze was al die tijd hetero en deed voor de show alsof ze ook op vrouwen viel. 

Gestoord gekkie

In het shockerende en vijandige filmpje, hieronder te zien, zegt Tila dat ze 'letterlijk herboren' is nadat ze Jezus had gevonden. "Jesus literally makes you a new creauture." Ze vertelt dat ze tijdens de opnames een vriendje had en dat haar biseksuele geaardheid verzonnen was om de kijkcijfers op te krikken. En nee, helaas stopte ze daar nog niet. Ze associeerde homoseksualiteit met satan en noemde de gay-deelnemers van haar oude show "degenerates and disgusting".


Nog meer controverse

Het filmpje hierboven laat dus de 'herboren' Tila zien, whatever that means. Hiervoor deed ze ook al ontzettend gestoorde dingen. Zo heeft ze ooit een foto gepost waarin ze samen met twee mannen de Hitlergroet doet. "Seig heil! (sic)", schreef ze erbij. Even voor de duidelijkheid: het ging om een tweet. Twitter gooide haar vervolgens van hun platform af. Good riddance. Ook had Tila talloze drugsproblemen en kwam ze met meer van zulke geschifte uitspattingen in het nieuws.

Big Brother-fiasco

Op een gegeven moment nodigden de makers van Big Brother UK haar in 2015 uit om deel te nemen aan de realityshow. Gelukkig kwamen die al na een dag onder hun steen vandaan. Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen. Kijkers wezen de makers namelijk op een shockerende foto uit 2013. "The 33-year-old posted a mocked up picture of herself in front of Auschwitz in December 2013 holding a gun and wearing a Nazi armband and hat", zo beschreef de BBC. Uiteraard vloog ze meteen het huis uit. Dit zijn dan ook eigenlijk de enige beelden van haar verblijf...

 

Tila anno 2020

Tila, die inmiddels twee kinderen opvoedt, zoekt nog altijd de spotlights op. Ze post elke dag meerdere gestoorde vlogs op haar YouTube-kanaal waarin ze er heilig van overtuigd is dat ze dé christenboodschapper op aarde is. Het enige lichtpuntje? De filmpjes die ze tegenwoordig plaatst blijven steken op een paar honderd views.

Wie denkt dat wijsheid met de jaren komt, wordt nu even keihard met de neus op de feiten gedrukt. Tila komt nog steeds met de meest vijandige filmpjes ooit. Haar laatste, die ze vandaag online zette, is ook al zo raar. Hierin praat ze over haar rode jurk ('I'm covered in the blood of jesus') en ratelt ze over 'confusion' die God naar haar 'enemies' stuurt.