Theo en Thea

Theo en Thea zorgden in de jaren 80 voor furore met sketches, een speelfilm en informatie over prostitutie en ongewenste intimiteiten. Arjan Ederveen is nog steeds een graag geziene gast op de tv, maar hoe zit het met zijn ‘partner in crime’ Tosca Niterink?

Nadat Arjan Ederveen en Tosca Niterink in de jaren 80 veel succes hadden met Theo en Thea, startten ze de 90s met satirische programma’s als Kreatief met Kurk en later Borreltijd, waarin nietszeggende tv-programma’s werden gepersifleerd.

In een interview met het Dagblad van het Noorden vertelden Ederveen en Niterink dat het daarna even klaar was met de samenwerking. De twee begonnen elkaar te irriteren: hoewel ze goed bevriend bleven wilden ze niet meer samenwerken. Voor Ederveen was er weinig aan de hand, maar Niterink ging vervolgens door een flink dal.

De actrice/theatermaakster raakte depressief en zat meerdere keren in afkickklinieken. Toen ze in 2003 haar vriendin Anita Janssen ontmoette ging het weer een stuk beter. Niterink werd columniste voor o.a. Esta, Het Parool en NRC Handelsblad.

Article continues after the ad

Theo en Thea? Tosca!

Toen Niterink haar leven wat meer op orde had begon ze ook theatervoorstellingen te geven, vooral met Anita. Haar shows Klimmen naar Kruishoogte en De Poncho Must Go On zijn geïnspireerd op de wandeltochten die de dames samen maakten.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

De laatste keer dat ze een rolletje speelde op tv was in de fabuleuze ‘kinderserie’ Poesjes, op NPO Zapp.

Nu de theaters wéér dicht zijn, is Niterink vooral bezig met schilderen. Over vernieuwde ‘showbizz-ambities’ is op het moment niets bekend. Arjan Ederveen zie je af en toe voorbijkomen in het hilarische 'kinderprogramma' Vlogmania.