Steve-O

Laatst doken we in de wereld van Jackass-ster Johnny Knoxville om te kijken wat hij nu allemaal uitvreet. En dan kan het grootste ongeleide projectiel van Jackass natuurlijk niet achterblijven. Zó gaat het nu met... Steve-O!

De 46-jarige waaghals stond toch wel een beetje bekend als de meest krankzinnige stunt-idoot van het stel. Niveautje batshit crazy. Toen we 'm laatst opeens voorbij zagen komen op een mega groot billboard, letterlijk, want hij tapete zich op grote hoogte vast, waren we toch benieuwd: wat is er allemaal gebeurd met deze... bijzondere man? De man die zijn carrière begon als kotsende clown?


Psychische problemen

Nou, héél veel. Veel te veel om hier even snel op te sommen. Laten we het daarom bij de hoogte- en dieptepunten houden. Want die waren er meer dan genoeg. We werken het grootste dieptepunt maar even meteen uit de weg: Steve O's psychische problemen. In 2008 kwamen die voor het eerst aan het licht nadat Johnny Knoxville moest ingrijpen en Steve-O naar een psychiatrische kliniek werd gestuurd. Later dat jaar belandde hij nog een keer in de 'loony bin', zoals 'ie het zelf noemde. "I've had horrible mood swings and severe depression. My brain is fucked up from using so much cocaine, ketamine, PCP, nitrous oxide, and all sorts of other drugs", gaf hij later toe aan ITV. 

Alleskunner

In de jaren die volgden kon Steve-O van drank en drugs afblijven en in 2018 behaalde 'ie zelfs de 'tien jaar clean'-mijlpaal. Naar verluidt is 'ie nog steeds sober. Na Jackass is deze waaghals flink bezig geweest om zijn cv vol te pompen met allerlei verschillende dingen. Hij kwam met nieuwe reality-shows, zoals Wildboyz (met Jackass-maatje Chris Pontius) en Dr. Steve-O, schreef een nogal heftige autobiografie (Professional Idiot: A Memoir) en ontpopte zich tot een stand-up-comedy-held met meerdere shows. En voor Gnarly, die show waar 'ie voor aan een fucking billboard hing, kreeg Steve-O zelfs de nodige hulp van zijn oud-Jackass-matties. Kijk, dat is nog eens een reünie!

Article continues after the ad


Vegan

We zullen Steve-O in het aankomende vierde Jackass-deel waarschijnlijk geen gekke dierenstunts meer zien doen. Hij is al jaren overtuigd vegetariër en ging een tijdje als vegan door het leven. Dat doet 'ie nu niet meer: hij is pescetarian, aka een vega die wel vis eet. Hij deelt die overtuiging nu al een tijdje met zijn grote liefde Lux Wright. Het stel is verloofd, maar een trouwerij moet er nog komen.

Kijk ze eens cute zijn met hun doggo's!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

ROAD TRIP!!! Woohoo!!! @luxalot @puppertooper @regencyrv

Een bericht gedeeld door Wendy from Peru (@wendyfromperu) op

 

YouTube'er en podcast-ster

Waar deze levende boksbal nu zoal mee bezig is? Nou, hij doet in ieder geval geen echte levensbedreigende stunts meer. Hij is daar natuurlijk ook veel te druk voor. Zo runt Steve-O een zeer succesvol YouTube-account met ruim 5 miljoen subscribers. Hier post hij filmpjes die Jackass-fans top zullen vinden. Hij gaat namelijk best wel diep in op zijn beruchte stunts en vertelt hoe het eraan toe ging op de set.


Wie nog meer de diepte in wil, kan zijn eveneens succesvolle podcast-serie Wild Ride! gerust aanslingeren. Hierin voelt Steve-O grote celebs - Sharon Osbourne, Tiffany Haddish, Shaq - aan de tand en houdt 'ie heerlijke nostalgische Jackass-herenigingen met Wee Man en Bam Margera. Gaat dat zien! Euh, correctie: luisteren!