Sophia Kruithof

De destijds 17-jarige Sophia Kruithof (ze is nu 18) blies tijdens haar blind audition voor The Voice of Holland 2020 meteen half Nederland omver. Uiteindelijk wist ze ook de grote finale te winnen! En toen? Toen kwam corona. Ze kon er dus geen vliegende carrièrestart aan vast plakken, maar dat betekent niet dat ze bij de pakken neer is gaan zitten.

Wij zochten uit hoe het nu met Sophia gaat en wat ze de afgelopen maanden allemaal heeft uitgespookt!

Article continues after the ad

Nou, om maar meteen met de deur in huis te vallen: niet superveel. Als artiest kon je - zeker in de eerste heftige corona-lockdownmaanden - niet bijster veel doen. Nieuwe fans ontmoeten, lekker veel promo-optredens doen, erop uittrekken om je merk uit te bouwen; het zijn dingen die Voice-winnaars natuurlijk maar al te graag doen om hun winst-momentum (terecht) uit te melken, maar dat kon de huidige winnares niet doen in deze tijd.

Insta-life

Maar Sophia is natuurlijk ook singer-songwriter. En een schrijver zit nooit echt stil. Daarom pende ze de afgelopen maanden in ieder geval weer één nieuwe song nadat ze eerder ook al een eigen nummer - Alaska - uitbracht. Ook knalde ze vrolijk verder met allerlei puike covers en die deelde ze via haar insta-pagina, zodat we Sophia toch een beetje konden volgen. En, ook handig: ze verdween hierdoor niet helemaal uit de spotlights!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sneaaak peak van SOHO 🌃 (acoustic)vandaag geschreven, met Arno op gitaar :)

Een bericht gedeeld door Sophia 🦋 (@sophiakruithof) op

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

when the party’s over 🪐 @billieeilish

Een bericht gedeeld door Sophia 🦋 (@sophiakruithof) op

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

aangezien we nergens heen kunnen, hier een stukkie @jorjasmith_ ✨

Een bericht gedeeld door Sophia 🦋 (@sophiakruithof) op

 

Nieuwe muziek

Maar er kwam nog meer nieuwe muziek! Sterker nog: Sophia en haar label 8Ball dropten de allereerste single na haar grote Voice-winst. Vooral de wat oudere lezer zal dit nummer - het is namelijk een cover - echt meteen herkennen. Luister maar:


Lekker doorknallen

Ja, inderdaad: dat is de themesong van de ultieme sitcom Cheers. Sophia coverde het nummer in opdracht van de Rabobank. De track zit ook onder een redelijk nieuwe reclamecampagne van de bank dus grote kans dat 'ie al ergens in je onderbewustzijn is verstopt. "Het nummer vertolkt het gevoel dat je soms even een ‘break’ wilt nemen van de zorgen die je hebt", zei Sophia laatst tegen WeesperNieuws. "Dat je even wilt ontsnappen, naar een plek waar iedereen je kent en waar je je veilig voelt. In het licht van de coronacrisis is dat gevoel voor veel mensen relevanter dan ooit." Sophia kent ook zo'n plek. "Voor mijn zijn dat nu de vriendinnen van mijn zangschool, want dat is mijn tweede thuis."

Clubtour

Eigenlijk stond er iets groots op de planning voor Sophia. Iets waar ze haar beginnende carrière een mega-boost mee kon geven. We hebben het hier over haar eerste clubtour! Die zou eigenlijk vanaf volgende maand van start gaan, maar ja: of dat dit jaar überhaupt nog kan? Daar lijkt het niet op. We willen niet al te negatief afsluiten, dus... een positief ding: de optredens zijn in ieder geval nog niet gecanceld!