Philippe Geubels

De Belgische comedian Philippe Geubels wist met zijn droge humor de afgelopen jaren het Belgische én Nederlandse publiek voor zich te winnen. Maar de laatste tijd horen we wat minder van 'm. Wat is er met de grappenmaker gebeurd? We zochten het uit!

Uitverkochte theaters, optredens in verschillende televisieprogramma's: een tijd lang konden we niet om komiek Philippe Geubels heen. En heel eerlijk: dat wilden we ook helemaal niet! Met zijn harde grappen maar ook juist mooie programma's is Philippe een ware aanwinst op de televisie. Maar wat doet hij nu eigenlijk?

'Ik werd geleefd'

De Slimste Mens Ter WereldIs er een dokter in de zaal?, Geubels en de Hollanders en Taboe: Philippe Geubels was niet weg te denken van de Vlaamse en Nederlandse televisie én stond daarnaast ook nog in volle zalen op te treden. Maar toen kwam corona. De pandemie dwong hem een pas op de plaats te maken en daar is hij nu best blij mee, vertelt hij in een interview met theater.nl: "Ik ga niet meer terug naar hoe ik het deed voor corona. Het was heel veel tegelijkertijd. Ik werd een beetje geleefd." Maar wees niet bang: de Vlaamse grappenmaker gaat echt wel weer optreden! Al moeten we daar waarschijnlijk nog wel eventjes op wachten. "Ik heb geen zin om het onder corona-omstandigheden te doen. Dan wacht ik liever wat langer tot het allemaal weer normaal is." En één ding is zeker: over corona zal het in zijn voorstelling in elk geval níet gaan. Maar daar had 'ie dan ook al een heel mooi lied over geschreven.

 

Article continues after the ad

Taboe

En er is meer goed nieuws: er komt een nieuw seizoen van Taboe! In dit programma volgt Philippe 'mensen waar je eigenlijk niet om mag lachen'. Hij nodigt ze uit in zijn vakantiehuis en gaat met ze in gesprek over hun bijzonderheden, zoals mensen met obesitas pf een fysieke beperking zoals blindheid, bijvoorbeeld. Om er vervolgens, op een respectvolle manier, juist wél grappen over te maken.

 

In het tweede seizoen zal Philippe mensen met autisme, ex-verslaafden, mensen met een opvallend uiterlijk, bejaarden en mensen met een onvervulde kinderwens ontvangen. Taboe zal vanaf 26 december op de Vlaamse zender Eén te zien zijn. Het eerste seizoen werd ook op RTL4 uitgezonden, het is nog niet bekend of dat nu ook het geval zal zijn.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.