Patrick Dempsey, Grey's Anatomy

Patrick Dempsey zal natuurlijk altijd in ons geheugen gegrift staan als Derek ’McDreamy’ Shepherd uit Grey’s Anatomy. Maar het onderwerp uit vele meisjes- en jongensdromen is zeker nog niet met pensioen! Wij zochten eens uit waar hij nu zo al mee bezig is.

Patrick Dempsey mag dan misschien nog nooit een Oscar in de wacht hebben gesleept, maar we zullen hem altijd herinneren als die knappe dokter uit Grey's Anatomy. De acteur speelde maar liefst 10 jaar dezelfde rol tot daar (zonder waarschuwing) een einde aan kwam.

Dankbaarheid

"Het was lang genoeg geweest. Het was tijd voor mij om verder te gaan met andere dingen en andere interesses", vertelde hij in 2016 aan People. "Ik ben Grey's Anatomy erg dankbaar. Het heeft me de kans gegeven om alles te doen. Maar tegelijkertijd waren er kosten aan verbonden", zei hij een jaar eerder. Voor hem was dat tijd besteden met zijn bijzondere gezin. "Ik denk dat je na een bepaalde tijd, hoeveel geld je ook verdient, controle wilt hebben op je eigen schema." 


Bijna een scheiding

En die stop had eigenlijk geen moment later moeten komen! Vlak voor het einde van het elfde seizoen van Grey's Anatomy stond zijn huwelijk met Jillian Fink namelijk op springen. De scheidingspapieren lagen al op tafel en het statement was al aan de media gegeven, maar gelukkig - voor hen en hun kinderen Tallula, Sullivan, and Darby - besloten ze het in 2016 toch niet door te zetten. "Ons huwelijk was niet iets dat ik wilde loslaten," vertelde hij aan People. "Ik had niet het gevoel dat we al het werk hadden gedaan. En we wilden allebei dat werk doen."

Article continues after the ad


Autoracen

Met de dood van zijn karakter door een tragisch ongeluk kwam er definitief een einde aan dit avontuur. Maar dat betekende wel dat de acteur zich kon gaan richten op dat wat hij wilde: zijn gezin, autoracen en het ontwikkelen van bijzondere projecten. De vraag is alleen: heeft hij het acteren dan voorgoed achter zich gelaten?

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thrilled to take my new #TAGHeuerCarrera Chronograph for a spin! @tagheuer #DontCrackUnderPressure

Een bericht gedeeld door Patrick Dempsey (@patrickdempsey) op


Toekomstplannen

Nou, nee hoor. Hij is er even tussenuit geweest, maar de liefde voor acteren blijft waarschijnlijk altijd door zijn aderen stromen. Zo dook hij de afgelopen jaren op als Jack in Bridget Jones's Baby en speelde hij de hoofdrol in The Truth About the Harry Quebert Affair en Devils. En als we zijn IMDB-pagina mogen geloven, verschijnt hij binnenkort ook nog in de tv-film Ways & Means en Disenchanted. We hoeven die blauwe kijkers van Patrick dus nog lang niet te missen. Gelukkig maar!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Devils is now airing on @skyatlanticit

Een bericht gedeeld door Patrick Dempsey (@patrickdempsey) op