Meta/Paul Benjamin, GTST

Paul Schotel aka Paul Benjamin speelde in 1997 het eerste transgender-personage in een Nederlandse soap, namelijk Goede Tijden Slechte Tijden, en dat was voor die tijd nogal wat! Wij zochten uit hoe het nu met ‘Meta’ gaat.

Even terug in de tijd: Paul speelde Meta niet heel lang in GTST, slechts vijf maanden. Zij was de vriendin van Arthur, maar toen Arthur ontdekte dat Meta geboren was als man, maakte hij het uit. De meesten kenden het personage dan vooral door Carlo Boszhards, die een persiflage van haar deed in Telekids’ Pittige Tijden.

Naamverandering

Eén ding veranderde zeker na zijn rol in GTST. Hij gooide ‘Schotel’ de deur uit en ging verder onder de naam Paul Benjamin. In Carlo & Irene: Life 4 You vertelde hij waarom ‘Benjamin’ beter bij hem past. “Schotel klinkt gewoon niet zo internationaal. Benjamin is een van mijn doopnamen, dus dat was makkelijk.”

Carrièreswitch

Paul was klaar met acteren en besloot voor een carrièreswitch te gaan. Hij pakte de kappersschaar op en dook de wereld van mode in. Zo deed hij o.a. de styling van de Vengaboys, boyband Mainstream en Junior Songfestival-groep Fource. Ook was hij te zien in Holland’s Next Top Model als de ‘make-up expert’.

Article continues after the ad

Modewereld

Ook vandaag de dag is hij druk bezig met styling, haar en make-up. Paul is leraar bij de school B Academy Make-up en ontwerpt zijn eigen kleding. Op zijn Instagram account – met zo’n dikke 11 duizend volgers – deelt de ster wie hij allemaal kleedt en opmaakt.

Met zijn liefde

Maar, je wil vast weten hoe Paul er 23 jaar na zijn ‘Meta’-tijd uitziet. Dit is de voormalig acteur (rechts) met zijn vriend, Ryan.

Wij zochten al eerder uit wat er is gebeurd met John Jones, Two and a Half Men-acteur Charlie Sheen en GTST-acteur Reinout Oerlemans.