Matt LeBlanc rode loper

Zijn er nog mensen op deze aardbol die Friends niet hebben gezien? De sitcom is een van de populairste shows ooit. Maar wat is er na de serie gebeurd met smell-the-fart acteur Matt LeBlanc?

How you doing Matt?

Na tien jaar kwam er een einde aan Friends. In 2004 namen alle acteurs afscheid van hun personage. Alhoewel, bijna iedereen…

Matt ging nog twee jaar door met zijn personage: de Italiaanse verleider Joey Tribbiani. De ladiesman ruilt het koude New York in voor het zonnige Los Angeles. De spin-off was in het begin een groot succes, maar werd in 2006 door NBC wegens gebrek aan populariteit halverwege het tweede seizoen geannuleerd.

Eerder zochten wij al uit wat er met David Schwimmer uit Friends is gebeurd. Je leest hier hoe het met de acteur die Ross speelde gaat.

Article continues after the ad

 

Burnt out

Het ging na de spin-off even niet zo goed met Matt. In een interview met The Mirror zegt hij: “For years and years, I barely left the house. I was burnt out. I wanted to not have a schedule, not be somewhere. I was in a position to do that. My agent was bummed.”

De acteur deed het daarom in de jaren na de flop wat rustiger aan: “Most actors call their agents and say, ‘What’s going on?’. I’d call mine and say, ‘Please lose my number for a few years’. It was a very dark time. I almost had a nervous breakdown.”

 

Comeback

Gelukkig ging het na een paar jaar langzamerhand weer beter met Matt. In 2011 pakte hij de draad weer op en keert terug naar het oude vertrouwde komediegenre met Episodes.

De succesvolle serie draaide zo’n vijf seizoenen en gaat over een stel Britse tv-producenten die verhuizen naar Hollywood, om daar de Amerikaanse versie van hun populaire serie te maken. En wie is de nieuwe star-lead van hun Britse hit? Matt LeBlanc! Hij speelt de acteur die klaar is voor zijn comeback op televisie. Ha, hij speelt zichzelf dus gewoon!

Daarnaast scoorde hij in 2013 een tv-rolletje in de serie Web Therapy. Hij speelde vijf afleveringen lang naast Lisa Kudrow (ja, dat is Phoeby uit Friends!)

Na 11 (!) jaar konden we weer genieten van LeBlanc op het grote witte doek. In de romcom Lovesick (2014) speelde hij Charlie: een man die alles in zijn leven heeft behalve dat waar iedereen naar op zoek is: liefde.

 

Man met een nieuw plan

Het gezicht zijn van een grote komedieshow beviel Matt LeBlanc wel. Zijn allerlaatste rol tot nu toe is die van huisvader Adam Burns in Man with a Plan. Ook deze CBS-serie was een hit: er kwamen zo’n vier seizoenen en met ongeveer 70 afleveringen.

Een oplettende fan van de show vertelt op IMDB dat er een hele leuke verwijzing naar Friends in Man with a Plan zit. Heb jij de iconische voetbaltafel in de show gespot?

 

Een andere topklus

Wie denkt dat de 53-jarige man alleen kan acteren heeft het fout. Van 2016 tot 2018 presenteerde Matt LeBlanc Top Gear. Op zijn Instagram deelde hij al wat te coole kiekjes.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wembley with the Boss!!

A post shared by Matt LeBlanc (@mleblanc) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Comfort Racing TopGear Style #Bentley #TopGear #Silverstone

A post shared by Matt LeBlanc (@mleblanc) on

In 2018 nam hij ontslag bij het programma. Hoe leuk hij het reizen en werken ook vond, de presentator kon niet meer zo lang weg zijn bij familie en vrienden.

 

Friends reünie

Naast Man with a Plan heeft Matt even geen nieuwe opdrachten. De eerstvolgende keer dat we hem ergens in gaan zien is, jawel, de Friends-reünie! Hoewel Jennifer Aniston goed gek werd van haar personage Rachel, kunnen wij niet wachten op de special.

Nu gaan we je wel een klein beetje teleurstellen: de opnames konden door het coronavirus niet doorgaan. Wanneer de productie wordt opgestart is nog niet bekend. Maar HBO heeft al bevestigd dat de reünie er komt, dus maak je daar maar geen zorgen om!

Als het aan ons ligt mag Matt LeBlanc nog lang doorgaan met zijn succesvolle sitcom-carrière. Netflix India zette zijn grappigste momenten in Friends op een rij. Sit back and enjoy!