Laura Prepon van That ’70s Show

Laura Prepon speelde in hitseries als That ’70s Show en Orange is the New Black. Maar tegenwoordig zien we haar wat minder vaak op het kleine scherm. Hoog tijd om uit te zoeken hoe het nu gaat met de televisiester!

Hoewel Laura Prepon al enkele jaren actief was als actrice, toneelspeelster en fotomodel, beleefde zij in 1998 haar grote doorbraak in That ’70s Show. Daarin was zij te zien als Donna Pinciotti, de even slimme als charmante buurvrouw (en geliefde!) van hoofdpersonage Eric Forman. Na maar liefst acht seizoenen kwam er in 2006 een einde aan de geliefde sitcom.


Netflix

Laura Prepon speelde in alle 200 afleveringen van That ’70s Show. Hierdoor had zij maar weinig tijd voor andere projecten. Na het stopzetten van That ’70s Show duurde het dan ook even voordat zij opnieuw een belangrijke rol kreeg toebedeeld in een grote productie. In 2012 speelde zij de titelrol in Are You There, Chelsea?, maar deze comedyserie werd al na één seizoen van de buis gehaald. Gelukkig bood Netflix uitkomst!

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:


Partner in crime

In 2013 scoorde Laura Prepon een grote rol in Orange is the New Black. In deze gevangenisserie speelde zij de rol van Alex Vause, een gedetineerde die veroordeeld is voor het witwassen van drugsgeld. Achter tralies wordt zij herenigd met Piper Chapman (Taylor Schilling), haar voormalige partner in crime én geliefde! Deze bijzondere rol leverde Prepon diverse prestigieuze televisieprijzen op. Toch is Orange is the New Black twee jaar na de grote finale nog altijd de laatste titel op haar cv als actrice…

Article continues after the ad


Glutenvrij

De laatste jaren is Laura Prepon vooral te vinden op YouTube. Daar manifesteert de voormalige actrice uit That ’70s Show zich vooral als keukenprinses. Inmiddels zijn er op haar YouTube-kanaal al tientallen video’s geplaatst waarin Prepon uitlegt hoe je onder meer het beste humus, avocadopuree en glutenvrije muffins kunt bereiden. Haar culinaire carrière komt ook weer niet helemaal uit de lucht vallen. In 2016 was Prepon co-auteur van The Stash Plan, een bestseller met recepten voor een gezonde levensstijl.


Moederschap

Dat Laura Prepon geen eendagsvlieg was in de boekenwereld, bewees zij vorig jaar met You and I, as Mothers: A Raw and Honest Guide to Motherhood. Zoals de titel al weggeeft, geeft de OINTB-ster hierin opvoedtips. De auteur spreekt uit ervaring: haar huwelijk met acteur Ben Foster (Hell or High Water) bracht twee kinderen voort. Het lijkt er dus op dat zij even de focus heeft gelegd op het moederschap, voeding en schrijven. Dat is goed nieuws voor hippe moeders wereldwijd, maar persoonlijk zouden we het niet erg vinden om Prepon weer eens in een ijzersterke serie te zien!