Johnny Knoxville

Acteur Johnny Knoxville (49) maakte zichzelf haast onsterfelijk met MTV-klassieker Jackass, waarin hij samen met andere bekende waaghalzen als Steve-O, Bam Margera en 'Wee Man' de meest krankzinnige stunts uithaalde. Wat is er sindsdien met Johnny gebeurd?

Hij is een klein beetje uit de grote spotlights-verdwenen, al had je Johnny zeker hier en daar voorbij zien kunnen komen. Maar daarover later meer. Het punt is: hij heeft die Jackass-fame nooit meer geëvenaard. Laten we eens terugblikken en vooruitkijken!

Jackass-tijd

De Jackass-gekken staan nog met tientallen pijnlijke acties in het geheugen van millennials gegrift. In slechts drie seizoenen (2000 t/m 2003) katapulteerden de heren zich naar een cultstatus die ze nog altijd niet zijn verloren. En dat komt misschien ook vooral door de legendarische films die na de serie kwamen. Vier stuks, inclusief de meest recente: spin-off Bad Grandpa (2013) met Johnny als een uit de hand gelopen rel-opa die nietsvermoedende mensen en zichzelf belachelijk maakt.

Een nieuwe Jackass-film

Sindsdien hoorden we lange tijds niets concreets meer vanuit het Jackass-front. Tot 2018. Toen kwam Action Point uit. Dit kun je zien als een soort Jackass met verhaallijn, inclusief Johnny die weer als vanouds allerlei idiote acties uitvoert. We kwamen weer even in de buurt van het oude Jackass, maar die kenmerkende magie - die zelfs voor een gebroken penis zorgde - ontbrak toch wel een beetje. Maar... niet getreurd! Er is een vierde film op komst! Jackass 4 is een paar maanden uitgesteld door het coronavirus en staat op dit moment gepland voor juli 2021. Welke waaghalzen terugkeren, weten we helaas nog niet.

Huidige leven

Tegenwoordig gaat het carrière-wise niet superdenderend met Johnny. Het gaat op geen enkele manier slecht, maar flitsend kunnen we het ook niet noemen. Na Action Point, dat hij ook schreef en produceerde, verschenen er nog slechts een aantal acteerklussen, waaronder de meest recente: een geniaal grappig bijrolletje in de interactieve Netflix-film Unbreakable Kimmy Schmidt: Kimmy vs. The Reverend.

Privé

Uiteraard duiken we ook even in Johnny's privéleven. Aan zijn Insta te zien, is Philip John Clapp (ja, Johnny Knoxville is een artiestennaam) nog altijd dolgelukkig met zijn vrouw Naomi Nelson, met wie hij in 2010 trouwde. Het Hollywood-koppel kreeg al twee kids samen. Zoon Rocko Akira Clapp (2009) en dochter Arlo Clapp (2011). Johnny heeft ook nog dochter Madison Clapp (24 jaar) uit een eerder huwelijk.

Zo ziet de happy family eruit!

 

Article continues after the ad