John Jones, SamSam

Hoe gaat het nu met de acteurs van toen? Wij zoeken het voor je uit. Deze keer is SamSam-ster John Jones aan de beurt.

De inmiddels 57-jarige man is de zoon van acteur Donald Jones en cabaretière, actrice en zangeres Adèle Bloemendaal. John werd bekend bij het grote publiek door de dramaserie Vrouwenvleugel (1993-1995), maar de meesten herkennen hem vooral als Jimmy in de comedyshow SamSam (1994-2003). De serie over het leven van vier jongeren en twee ouderen in een huis in Haarlem, aan de Leliestraat 6, ging maar liefst tien seizoenen mee.

Gastrollen

Na SamSam had John wat gastrollen hier en daar. Zo speelde hij verschillende rollen in het Sinterklaasjournaal, was hij de priester in de soapserie Het glazen huis en mocht hij voor even Barack Obama zijn in Koefnoen. Oh, en hij deed mee aan het tweede seizoen van Dancing on Ice (2007). John verloor helaas de skate-off van Winston Gerschtanowitz.

Carrièreswitch

De acteur gooide zo’n elf jaar geleden het roer om: hij werd fulltime brandweerman. “Zoals je weet ben ik begonnen als acteur. Op een gegeven moment ben ik wat nuttigs met mijn leven gaan doen”, grapte hij in deze video van Shownieuws van vorig jaar.

Article continues after the ad

Showbizz

John is duidelijk over zijn carrièreswitch. “Ik mis de aandacht absoluut niet”, zei hij in een interview met Veronica Magazine. “Sterker nog: dat was juist een van de mindere kanten van het vak.”

Nog steeds voor de camera

De acteur die veel voor de camera stond, vindt het nog steeds leuk om met beeld te werken. Naast zijn standaard brandweertaken maakt hij namelijk ook instructiemateriaal. Zo is hij te zien in instructievideo’s, digitaal lesmateriaal en maakt hij virtual reality-modules.

Samsam vervolg

Voor de SamSam-fans is er nog hoop: er kan ooit nog een vervolg komen. “Volgens mij zou de oude club best wel willen”, liet John weten. “We missen natuurlijk Bea Meulman – die is overleden in 2015 – maar er zijn tegenwoordig niet zo veel comedy’s meer op tv. Het is een uitgestorven tv-vorm.”

Ook in andere films of series zou hij best een gastrolletje willen spelen. “Het liefst als een bad guy.”

We zochten al eerder uit hoe het is met actrice Margreet Blanken. Ook de cast van The Big Bang Theory kwam aan de beurt.