Joe Exotic in Tiger King

Vorig jaar maakte de wereld kennis met de gestoorde tijger-lover Joe Exotic, aka 'Tiger King'. De man zit nog steeds te brommen voor het doodschieten van vijf tijgers, de illegale verkoop van tijgers én omdat hij iemand inhuurde om aartsrivale Carole Baskin om te leggen. We doen even een fast forward: waar houdt hij zich nu eigenlijk mee bezig?

Nou, zo zullen we je hieronder laten zien: nog best wel veel. Ook al zit 'ie een 22-jarige celstraf uit; hij lijkt zich geen moment te vervelen. De Tiger King-gek verzamelde een vasthoudend legal team om zich heen dat bij Joe Biden leurt voor een zogenoemd presidential pardon. Dat wil zeggen: ze vragen de president om hem gratie te verlenen omdat ze vinden dat Joseph Maldonado-Passage onschuldig is.

Joe Exotic uit de gevangenis?

Dat wil nog niet lukken. Want als 'zelfs' Donald Trump je geen gratie verleent, kun je er donder op zeggen dat Joe Biden dat natuurlijk ook niet gaat doen. Maar, verrassing: dat weerhoudt meneer Exotic er niet van om het toch weer te proberen. Wel grappig, trouwens: het team van Exotic liet rondom Trumps laatste dag - ook de laatste dag om zo'n pardon te krijgen - maar alvast een luxe limo naar de gevangenis komen. Lol.

 

Article continues after the ad

De reactie van Joe Exotic

Joe himself reageerde op twitter woest. Blijkbaar kan hij, of iemand uit zijn team, nog steeds alles op sociale media pleuren, ondanks dat 'ie in de bak zit. Hij zal wel "te gay" zijn voor gratie, redeneerde hij in een rant. Aartsrivale Carole Baskin reageerde koeltjes: ze had zo'n pardon totaal niet verwacht dus dit kwam voor haar niet als een verrassing.


Er komt een onthullende biografie

Wat Joe vanuit prison allemaal uitspookt is precies zo gênant als je zou verwachten. Hij verkoopt zijn eigen merchandise met 'Free Joe Exotic'-leuzen, er is een actief YouTube-kanaal met allerlei complot- en propaganda-filmpjes én hij komt in november met een heuse biografie. Zijn sluwe verkooppraatjes is 'ie nog niet verloren. "If you want to know who had sex with who, you need my book."

 

Het nieuwe legal team van Joe Exotic

Het laatste nieuws rondom Joe en zijn zoveelste juridische traject? Hij schakelde begin maart een wel heel bijzonder advocatenkantoor in om een nieuwe rechtszaak aan het rollen te krijgen. Het gaat om Phillips & Hunt - het advocatenkantoor dat eerder nog de familie van Don Lewis bijstond. Don Lewis? Inderdaad, de vermiste ex-man van Carole Baskin die ze volgens Joe stiekem aan haar tijgers voerde.


En hoe zit het met zijn man Dillon?

We knallen meteen met de deur in huis: Joe vormt geen koppel meer met Dillon Passage, die ook voorbijkwam in Tiger King. Joe's jonge ex-snoepje (zijn vijfde vent), die 22 was toen-ie trouwde met Joe, maakte eerder dit jaar bekend dat hij gaat scheiden van 'Tiger King'. Het ex-liefje claimt in een uitgebreide Insta-verklaring dat kamp-Exotic - oftewel Joe en zijn trouwe leger volgelingen - hem veel lastigviel via telefoontjes en stalk-acties. Ook voelde hij zich in zijn relatie 'niet meer dan één van Joe's gekooide dieren'.


Dillon pakte vrolijk door: deze John is de nieuwe man in zijn leven.


Joe kwakkelt met zijn gezondheid

Joe is tegenwoordig nog maar een schim van zijn oude zelf. Hij is lichamelijk enorm toegetakeld door verschillende medische kwalen en recent werd er ook nog prostaatkanker vastgesteld bij Tiger King.

Tiger King seizoen 2

De échte ramptoerist komt bijna aan zijn trekken: Joe en nog veel meer oude en nieuwe Tiger King-gekkies zitten in de nieuwe Tiger King-reeks, die ongetwijfeld weer een Netflix-hit gaat worden. Lees hier alvast alles dat je moet weten over Tiger King seizoen 2.


Tiger King 2 staat vanaf 17 november op Netflix.