Jeremy Jackson als Hobie in Baywatch

Dankzij zijn rol als Hobie Buchannon in Baywatch groeide Jeremy Jackson uit tot een van de populairste tieneridolen van de 90s. Maar hoe gaat het nu met deze acteur?

Hobie

In de jaren 90 trof je de poster van Jeremy Jackson aan in menig tienerkamer. De jonge acteur had zijn populariteit te danken aan Baywatch, waar hij te zien was als Hobie Buchannon. Inderdaad, de televisiezoon van de stoere strandwacht Mitch Buchannon (niemand minder dan David Hasselhoff!). Leuk weetje: het had weinig gescheeld of Leonardo DiCaprio had getekend voor de rol, maar die toekomstige Oscarwinnaar koos een ander pad!


Zelfdestructief

Misschien is dat maar goed ook, want de rol van Hobie Buchannon heeft Jeremy Jackson niet alleen maar succes gebracht. “Ik had twee of drie miljoen verdiend dankzij Baywatch, maar was erg zelfdestructief. Ik omringde me met verkeerde mensen en gebruikte wiet en cocaïne tot op het punt dat ik er niks meer van voelde”, onthulde Jackson in 2006 tijdens een aflevering van Child Star Confidential.

Middelvinger

Zijn plotselinge vertrek uit de serie was dan ook dramatischer dan de scenarioschrijvers konden bedenken. “Ik werd arrogant en dacht dat ik beter was dan Baywatch”, vertelt Jeremy Jackson. “Op een dag stak ik op de set gewoon mijn middelvinger op en riep ik: ‘Krijg de tering, ik kom niet meer terug.’ Toen ben ik gestopt met Baywatch.” Maar Jackson leerde al snel dat Hollywood niet zat te wachten op arrogante tieneridolen met drugsproblemen.

Article continues after the ad

 


In de cel

De zeldzame keren dat Jeremy Jackson hierna nog in de spotlights stond, was vanwege zijn problemen met justitie. Op zijn negentiende werd hij gearresteerd voor drugsbezit. De voormalig Baywatch-acteur ging 90 dagen de cel in en belandde in een afkickkliniek. Helaas bleven de drugs lonken. In 2017 belandde Jackson 161 dagen achter tralies nadat hij een vrouw had neergestoken die hem betrapte toen hij een auto probeerde te stelen.

‘You can run’

Lager kun je bijna niet zinken en dat besefte Jeremy Jackson zich gelukkig ook. Na zijn laatste celstraf heeft Jackson zich niet alleen gestort op zijn werk als fitnessinstructeur, maar ook op zijn muzikale carrière. Hij scoorde in 1995 al een hitje met ‘You Can Run’ en bracht afgelopen zomer een remix uit van dit nummer. Het is de vraag of dit opnieuw zal leiden tot posters op tienerkamers over de hele wereld, maar het is goed om te zien dat Jackson zich weer richt op een constructieve carrière!


Benieuwd hoe het gaat met Jacksons televisievader uit Baywatch? Lees hier hoe het nu is met David Hasselhoff!