Hans Spitsbaard van Heel Holland Bakt

Sinds een paar weken mag Glenn zich de laatste winnaar van Heel Holland Bakt (Nog Een Keer) noemen. Hij deed ook al mee in 2017, maar werd toen nét tweede. De jonge student Hans Spitsbaard ging er toen met de winst vandoor en werd de jongste HHB-winnaar ooit.. Maar wat is er eigenlijk met hem gebeurd?

“Bakkers klaar, bakken maar!” De meeste kandidaten die meedoen aan Heel Holland Bakt weten echt wel hoe ze een mooi en lekker taartje moeten bakken, al gaat het ook wel eens gruwelijk mis. Als ze meedoen zijn het amateurbakkers (nou ja, de meesten dan), maar betekent het winnen van zo’n finale nou ook dat je er een carrière van kunt maken? Als het aan Hans Spitsbaard, winnaar van het vijfde seizoen ligt, wel!

 

Chocolade

Nog maar 23 was ‘ie, toen Hans won in 2017. Hij studeerde zelfs nog, maar zette zijn studie technische bedrijfskunde stop om zich fulltime op het bakken te kunnen storten. Na zijn winst werkte hij nog een jaar bij een patisserie in Vught, waar hij zich specialiseerde in chocolade. Hij begon een eigen bedrijfje in het maken van chocolade en leverde aan horecazaken.

Article continues after the ad

 

Goeie timing

Dat liep lekker, totdat het coronavirus uitbrak. Maar hij ging niet bij de pakken (cacaopoeder) neerzitten: de jonge bakker zocht verder en kwam uiteindelijk, in 2020, terecht bij ijssalon Puro in Ede. De eigenaar van Puro was al van plan om een patisserie te beginnen. “Zijn berichtje kwam precies op het goede moment”, zo vertelde hij aan De Gelderlander. Hans begon als freelancer en leerde ook de kunst van het ijs maken. Inmiddels heeft de meesterbakker zijn hele hebben en houwen verhuisd naar Puro, waar hij zijn producten maakt en verkoopt. Al ziet 'ie het zelf niet echt als werk...

 

Van je hobby je werk kunnen maken is natuurlijk het mooiste wat er is! Helemaal goed gekomen dus, met Hans.

Wanneer de grote mensen weer gaan bakken in een nieuw seizoen, is nog niet bekend. Maar tot die tijd kun je genieten van de prachtige creaties van de kleintjes, in Heel Holland Bakt Kids. Elke zaterdag te zien om 19:20 uur op NPO1.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.