Esther Duller

We nemen regelmatig een duik in de huidige levens van vervlogen tv-celebs van vroegâh, zoals Meta uit GTST en 'zuster Reini'. Zijn ze helemaal uit de spotlights verdwenen? Wat doen ze nu? Met vandaag: oud-Veronica-omroepster Esther Duller!

Wat is een omroeper?

De jonge Gen-Z mensen zullen zich afvragen: wat is dat, een omroeper? Nou, dat was eigenlijk gewoon - heel oneerbiedig gezegd - een pratende tv-gids. Iemand die je op de zender zelf precies vertelde wat je tijdens je avondje bankhangen allemaal kon verwachten van de programma's die nog kwamen. Dat zag er dan zó uit:


Esther bij Veronica

Esther, hierboven te zien als Veronica-omroepster, begon in 1995 bij de zender en deed later ook nog andere dingen dan alleen het omroepen. Zo presenteerde ze (later ook voor Yorin) shows als Game force oneEen kwestie van lef en is ze samen met Chimène van Oosterhout en Froukje de Both één van 'Gordon’s Angels' in Gordon's lifestyle

Big Brother

Ook zag je Esther bij de live-finale van Big Brother 2000, aka de tweede editie van de reality-show die nu ook weer terug is. Samen met Beau van Erven Dorens praatte ze de twee uur lange liveshow aan elkaar voor een miljoenenpubliek.

Article continues after the ad


En toen?

In 2003 maakte ze de overstap naar RTL. Daar presenteerde ze onder meer Kokkies, Aperitivo, hoor langstlopende show Van Kavel tot Kasteel (2005-2012), RTL Vandaag én Het Familieportret. Ondertussen deed ze ook de productie achter programma's met haar eigen bedrijf DoubleDProductions.


Hoe is het nu met Esther?

Nou, even fast forward naar nu: we weten dat Esther niet meer op de beeldbuis verschijnt, maar wat doet de oud-presentatrice dan wél? Ze werkt voor de Bart de Graaff Foundation. Die organisatie helpt ondernemende jongeren met een beperking.

TV-'comeback'

Een paar maanden geleden popte Esther opeens weer op op onze schermen! Presentatrice Linda de Mol stond met haar mond vol tanden toen Esther in het Miljoenenjacht-publiek zat en de publieksprijs won. Ze ging ervandoor met een dikke tv plus home-cinema-set. Lekker. Esther vertelde in de uitzending ook wat meer over haar werk bij de foundation. "Als zij (jongeren met een beperking, red.) naar de bank gaan krijgen ze vaak 'nee’ te horen. Van ‘nee sorry, we vinden het een beetje eng dat je maar éen been hebt of kanker’”, legde Esther uit. "Wij helpen ze door bedrijven te zoeken die ze een startkapitaal willen doneren."

Linda kon haar ogen haast niet geloven toen ze Esther zag zitten: