Esmée Denters zangeres

Esmée Denters werd in 2007 ontdekt nadat ze haar zangfilmpjes op YouTube plaatste. Ze toerde met Justin Timberlake en schoof aan bij Oprah! Het is echter alweer een poosje geleden dat we iets van haar hoorden… We zochten daarom voor je uit hoe het nu met de zangeres is!

In 2006 besloot Esmée Denters een kanaal te beginnen op YouTube. Ze plaatste meerdere filmpjes van zichzelf waarop ze liedjes zong. En aangezien Esmée een dijk van een stem heeft, bleven die filmpjes niet onopgemerkt! Wat heet: in 2007 meldden zich zelfs verschillende platenmaatschappijen die haar een contract wilden aanbieden.

 

Esmée Denters tekent bij Justin Timberlake

Esmée besloot te tekenen bij Tennman Records, het label van Justin Timberlake. Deze maatschappij vloog haar naar Amerika, waar ze verschillende nummers mocht opnemen, bijvoorbeeld met Natasha Bedingfield. Ook mocht de Nederlandse mee op tournee met Justin Timberlake! Op 16 juni 2007 stond ze zodoende als voorprogramma in de Amsterdam ArenA; niet slecht voor een eerste officiële optreden!

Article continues after the ad

 

Outta Here in de top 40

In datzelfde jaar is Esmée ook te gast bij Oprah in The Oprah Winfrey Show en brengt ze haar eerste single Crazy Place uit. In 2008 volgt het nummer Follow My Lead, een duet met diezelfde Justin Timberlake. Ook in 2009 kent de zangeres succes met het nummer Outta Here, de eerste single van haar debuutalbum. Het nummer wist hier zelfs de derde plek in de top 40 te bereiken!

 

Nieuw leven, nieuwe muziek

Na nog twee singles uitgebracht te hebben, belandt de zangcarrière van Esmée in een dip. Haar label Tennman Records laat (via Tubentia) namelijk plots niets meer horen… Na een paar maanden thuis te hebben gezeten, besluit de zangeres haar boeltje in te pakken en naar Londen te verhuizen. Ze scoort een baantje in de horeca, maar blijft in de luwte ook aan nieuwe muziek werken. Neem bijvoorbeeld de ep From Holland To Hillside, die in 2013 uitkwam.

 

Esmée doet mee aan The Voice UK

Ondanks alle tegenslag en jaren van anonimiteit blijft Esmée vastbesloten om het weer te gaan maken. In 2015 doet ze bijvoorbeeld mee aan het vierde seizoen van het Britse tv-programma The Voice UK. Helaas wordt ze vlak voor de liveshows uitgeschakeld... Van gebrek aan doorzettingsvermogen kunnen we haar echter niet betichten: ze start gewoon een crowdfunding-actie om alsnog een nieuw album op te kunnen nemen. Ook stond Esmée in 2018 bijvoorbeeld in De Melkweg (via AD), in een zaaltje dat ze zelf betaalde, en was ze te gast bij Margriet van der Linden in de talkshow M.

 

Haar nieuwe single: Love me the same

Inmiddels zijn we echter alweer 2 jaar verder. Wat is er in die tussentijd met Esmée Denters gebeurd? Toevallig heeft de zangeres net een nieuwe single uitgebracht: Love me the same. Of ze daarmee wederom de top 40 weet te beklimmen, is nog even afwachten. Voor nu laten we jullie zelf oordelen!

 

Wat is er gebeurd met…?

We kijken regelmatig hoe het met sterren is die plotseling van het toneel verdwijnen. Zo vroegen we ons laatst af hoe het nu met HIMYM-acteur Josh Radnor is. Ook zochten we voor je uit wat er met Susan Boyle gebeurd is. En keken we wat Cameron Diaz de afgelopen jaren zoal heeft uitgespookt.