Fotograaf
BrunoPress
Drake Bell van Drake & Josh

Drake Bell werd razend populair onder de Nickelodeon-kijkers dankzij zijn rol in de hitserie Drake & Josh. Maar hoe is het de acteur sindsdien vergaan?

Begin deze eeuw ging bij Nickelodeon Drake & Josh in première. In deze luchtige comedyserie ontstaat een hechte vriendschap tussen de stiefbroers uit de titel. Josh Peck tekende voor de rol van Josh, een verlegen scholier met een hart van goud. Drake Bell speelde zijn tegenpool: de stoere rocker Drake. In 2007 kwam er na vier seizoenen een einde aan de avonturen van de stiefbroers. Maar de carrière van de hoofdrolspelers was nog maar net begonnen!
 


Seinfeld

Hoewel zijn rol in Drake & Josh de doorbraak vormde van Drake Bell, was het beslist niet zijn eerste televisieklus. Sterker nog, zijn acteer-cv gaat terug tot begin jaren 90. Bell was slechts vijf jaar oud toen hij zijn debuut maakte in de populaire comedyserie Home Improvement. Ook was hij te zien in de hitfilm Jerry Maguire en de sitcomklassieker Seinfeld.

Article continues after the ad

Spider-Man

Het was dan ook geen verrassing dat het stopzetten van Drake & Josh niet het einde betekende van zijn carrière. Je moest hooguit wat beter zoeken. Drake Bell was in de jaren 10 namelijk vooral te zien als Spider-Man. Hoewel, te zien…? Hij sprak de stem in van de geliefde superheld. Dat deed hij in Marvel-series als Avengers Assemble, Hulk and the Agents of S.M.A.S.H. en Ultimate Spider-Man. Maar Drake Bell liet ook op andere manieren van zich horen… letterlijk!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.


Tournee

In 2005, toen de populariteit van Drake & Josh op zijn hoogtepunt was, bracht Drake Bell zijn eerste album uit, getiteld Telegraph. Zijn muzikale debuut was een succes en in de loop der jaren verschenen er meer albums van zijn hand. Zijn voorlopig laatste album, Sesiones En Casa, verscheen vorig jaar. Op de website van Drake Bell is te lezen dat hij momenteel door Amerika toert met zijn grootste hits.


Komt er een reboot van Drake & Josh?

Maar de grootste hit van Josh Bell is natuurlijk nog altijd Drake & Josh. Twee jaar geleden hintte Drake Bell in een interview met People zelfs op een reboot van deze vrolijke sitcom. Josh Peck ontkende dat er een nieuw seizoen van Drake & Josh in de maak is. Maar hij verklapte wel dat hij werkte aan een nieuw project met zijn voormalige tegenspeler. Twee jaar later is het helaas nog altijd onduidelijk wat de status is van deze samenwerking tussen de oude Nickelodeon-helden.

Ben je benieuwd naar hoe het nu gaat met Josh Peck van Drake & Josh? Ook dat zochten we voor je uit!