Dennis Haskins, Saved by the Bell

Dennis Haskins kennen we natuurlijk vooral als Richard Belding uit Saved by the Bell. Maar hoe gaat het nu met deze Amerikaanse acteur? Wij zochten het uit.

Wie aan Saved by the Bell denkt, kan Dennis Haskins als de iconische meneer Belding niet vergeten. De acteur dook namelijk niet alleen op in de complete reeks (dus inclusief alle spin-offs), maar had ook een rol in de twee televisiefilms Saved by the Bell: Hawaiian Style (1992) en Saved By The Bell: Wedding in Las Vegas (1994). En iedere keer vroeg hij hetzelfde: "Hey, Hey, Hey, What Is Going on Here.”


Stempel op zijn acteercarrière

Na zijn rol in deze tienerkomedie kwam Dennis nooit écht meer in de buurt van de fame die Saved by the Bell hem gaf. Dat had alles te maken met het feit dat mensen hem bleven zien als meneer Belding. “In het begin doet het pijn”, reageerde hij op het gebrek aan grote rollen. “Maar als mensen je gaan identificeren als het personage, denk ik dat het betekent dat je het behoorlijk goed hebt gedaan. Waarschijnlijk zullen mensen mij voor de rest van mijn leven zien als Mr. Belding.”


CV vol kleine rolletjes

Toch weerhield dat de inmiddels 70-jarige acteur niet van acteren. Want hé, wie het kleine niet eert… Als we zijn IMDb-pagina openen, zien we een cv waar vele acteurs slechts van kunnen dromen. Met rolletjes in Max Keeble’s Big Move en The Stoneman tot optredens in Acting School Academy, The Bold and the Beautiful, Victorious (ook als meneer Belding), How I Met Your Mother, New Girl tot recent in Clemeny en A Bennett Song Holiday. Als we zijn hele lijst moeten opnoemen, zitten hier morgen nog. Aan acteerervaring dus geen gebrek.

Article continues after the ad

En hoe zit het met zijn Saved By The Bell-kennis? In 2016 onderging hij de ultieme test.


Metamorfose 

Tussen alle bezoekjes aan sets door vond Dennis ook nog ruimte om zichzelf persoonlijk te ontwikkelen. Hij viel namelijk meer dan 30 kilo af door een gastric sleeve en dat gaf hem frisse energie om… te studeren!


In 2015 behaalde hij– op 65-jarige leeftijd – de Bachelor of Arts-graad in theater en spraak aan de Universiteit van Tennessee in Chattanooga. De acteur was door die prestatie in de wolken. "Het is officieel! Tassel is van rechts naar links verplaatst! Ik ben afgestudeerd! #UTC #TheaterandSpeech #GoMocs.”
 

Tijd voor de Saved by the Bell-reboot?

Met al deze nieuwe kennis, ervaringen en een totaal andere look leek het bijna een zekerheid dat meneer Belding zou terugkeren in de Saved By The Bell-reboot. Maar niets is minder waar! Waarom? Dat blijft vooralsnog een raadsel. Het lijkt er op dat zijn personage op dit moment met pensioen is of op zijn minst ver weg van Bayside. Of de acteur echter nog wel terugkeert in seizoen twee – wat door een verwijzing in seizoen één best mogelijk is – valt af te wachten. We kunnen het slechts hopen! 

Benieuwd hoe het de andere castleden van deze reeks is vergaan? Wij zochten eerder uit hoe het met zijn collega’s gaat. Lees hier meer over: Mario Lopez, Mark-Paul Gosselaar en Tiffani Thiessen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.