So you think you can dance, Nina

Het is inmiddels alweer zes jaar geleden sinds de laatste aflevering van So You Think You Can Dance? op tv kwam. Wat is er daarna met de winnaars gebeurd? Wij zochten het voor je uit!

Ivan Paulovich

Deze Belg won in 2008 het allereerste seizoen van SYTYCD. Dat is niet de laatste keer dat Ivan in een dansprogramma verscheen: in september 2009 was de Latin-danser The Mask, een van de deelnemers in Let’s Dance. Ook zat hij in Team Shaker van The Ultimate Dance Battle.

In de 'I Am'-YouTubeserie van Roman Zombie zien we dat hij nog steeds bezig is met dansen. “It’s not a job, it’s a way of life.”

Het is even geleden sinds hij een social media update heeft gegeven. Begin vorig jaar deelde hij een post met “Miami ...... here I come”. Hoogstwaarschijnlijk zit hij daar voor zijn danscarrière – want Amerika is dé plek voor dansers. Zelfs in quarantaine-tijd. “Quarantaine dance #1”

Article continues after the ad

 

Els Smekens

In het tweede seizoen won de moderne danseres Els. Na de winst stopte ook zij niet met dansen. In 2013 danste ze mee in de voorstelling Red, Yellow, Blue van SYTYCD-legende Isabelle Beernaert. Zij was niet de enige So You Think-danser in dat gezelschap. Ook Vivian Gomez en Natascha Dejong deden mee.

In de afgelopen jaren gaf ze les in moderne dans en ging ze internationaal. Zo is ze een danser in de voorstelling Résister, die te zien is in het Théâtre des Champs-Elysées. Helaas moest ze optreden zonder publiek. Maar de hele voorstelling is hier terug te kijken!

 

Floris Bosveld

Floris, nog maar achttien jaar toen hij het programma won, is misschien wel een van de bekendste winnaars. Hij heeft na de show een hoop toffe projecten op zijn CV mogen zetten. Zo verhuisde hij naar LA en sleepte daar als freelancer opdracht na opdracht binnen: hij danste in de tour van Sia en haar videoclip Cheap Thrills, The Backstreet Boys, Jennifer Hudson en Gwen Stefani. Floris geeft ook regelmatig les in The Playground LA, een van de bekendste dansstudio’s ter wereld.

Choreograaf Kyle Hanagami is fan van de Nederlander: hij vroeg hem om mee te dansen in Justin Biebers videoclip That's What Love Is.

 

Nina Plantefève-Castryck

Ook Nina is vandaag de dag nog een freelance danser. Ze was net als Els te zien in Red, Yellow, Blue en choreografe Isabelle Beernaerts’ C’est La Vie. Daarnaast zet ze zelf ook choreo’s in elkaar. Wij zijn vooral erg onder de indruk van deze freestyle.

Eind vorig jaar was ze ook te zien in Lost Connections. Check de hele dansfilm hieronder!

 

Danny Boom

Eens een danser, altijd een danser. Dat geldt ook voor Danny! Hij danste na SYTYCD mee met de voorstelling Twools van het Scapino Ballet. Jurylid Jan Kooijman kwam even langs bij de winnaar.

Daar hield zijn succes niet op. Hij werd uitgekozen om mee te dansen met Cirque du Soleil. Danny is ook in de coronaperiode nog druk aan het dansen. Zo plaatste hij een aantal weken geleden deze dansvideo op het nummer Jealous.

 

Malik Mohammed

Komt Malik je bekend voor? Dat kan! Hij was niet alleen te zien in So You Think, maar ook in de film Onze Jongens in Miami!

Hij speelde ook in de Vlaamse versie van De Luizenmoeder.  In 2018 maakte hij zijn eerste theater- en dansvoorstelling Dromen met je ogen open. Hij is ook ondernemer: hij is de eigenaar van MLK AGENCY, een booking-agency voor dansers, acteurs, modellen en choreografen. Is hij dan helemaal gestopt met dansen? Gelukkig niet, want hier worden we wel heel vrolijk van!

Winnaar Frederic De Smet ontbreekt in deze lijst. We konden helaas vrij weinig over hem vinden.