Jackass film poster cast

Iedereen en zijn moeder kent de MTV-show Jackass. De wereld smulde in de zeroes van de fratsen van de negen stuntmannen/idioten. Met Jackass 4 in aantocht besloten we eens te kijken hoe het nu met hen is!

9. Ehren McGhehey

Ehren McGhehey raakte zwaargewond tijdens zijn carrière als professioneel snowboarder. Na zijn pensioen sloot hij zich aan bij Jackass. De tv-show bleek alleen minstens net zo gevaarlijk! Ehren was de waaghals van de groep en kreeg ondanks zijn oproepen tot ‘safety first’ de bijnaam Danger Man. Na Jackass scoorde Ehren rolletjes in bijvoorbeeldGrimm. Ook opende hij een (inmiddels helaas alweer gesloten) skatewinkel en werkt hij als fotograaf. Eerder dit jaar werd Ehren voor het eerst vader van dochtertje Cedar Moon.

 

8. Dave England

Ook Dave England had eerst een carrière als professioneel snowboarder – waarbij hij in 1997 een van zijn testikels verloor. Jackass-fans kennen Dave vooral van zijn stunts met eten; de man at werkelijk alles, zelfs babyluiers. In het echt is Dave trouwens vegetariër, wat zijn stunts nog bizarder maakt! Maar goed, wat deed Dave na Jackass? Behalve een paar kleine rolletjes in films lijkt hij zich vooral op zijn gezin gericht te hebben.

Article continues after the ad

 

7. Preston Lacy

Jackass-kijkers kennen Preston Lacy vooral van de scènes waarin hij Jason Acuña, beter bekend als Wee Man, achternazit. Uiteraard deden ze dat graag halfnaakt, rennend door drukke straten, voorbijgangers verbijsterd achterlatend… Preston begon als schrijver voor Jackass. Na het succes van de MTV-serie verscheen hij in films als Pledge This! en Christmas in Wonderland. Daarnaast treedt Preston op als stand-up-comedian, soms zelfs samen met Steve-O.

 

6. Jason Acuña

Jason Acuña? Waarschijnlijk zegt zijn bijnaam Wee Man je meer! Voordat hij betrokken raakte bij Jackass was Wee Man een fervent skater. Geen wonder dat hij aangetrokken werd als host voor een skateshow op Fox. Sowieso is Wee Man altijd druk bezig gebleven voor tv, niet alleen in realityshows (Punk'd, Wildboyz), maar bijvoorbeeld ook in de films Elf-Man en National Lampoon's TV: The Movie. Fun fact: aartsvijand Preston Lacy was één van de schrijvers van die laatste film. Naast zijn tv-carrière runt Wee Man een Chronic Tacos-restaurant in Californië.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

5. Ryan Dunn

Ryan Dunn en Bam Margera leerden elkaar kennen op de middelbare school. Geen wonder dat Ryan het in Jackass vooral zwaar te verduren kreeg van Bam… Na Jackass presenteerde Ryan een aantal tv-series en speelde hij bijvoorbeeld in de films Blonde Ambition en Close-Up. Tijdens opnames van Jackass Number Two (2006) raakte Ryan zwaargewond, ook liep hij de ziekte van Lyme op en raakte hij depressief. Na de release van Jackass 3D (2010) leek het eindelijk beter met hem te gaan. Zijn geluk was echter van korte duur: in 2011 overleed Ryan op 34-jarige leeftijd na een auto-ongeluk.

 

4. Chris Pontius

Chris Pontius, beter bekend als Party Boy, is vooral bekend om zijn legendarische dansmoves, die hij bij voorkeur zo naakt mogelijk uitvoerde. Na Jackass zag je Chris samen met onder meer Steve-O in WildBoyz, een spinoff van Jackass. Ook verscheen hij in Charlie's Angels: Full Throttle en National Lampoon's TV: The Movie (hebben we ‘m weer!). Chris werd in 2019 vader van zijn eerste kindje: Axe Magnus Pontius.

 

3. Bam Margera

De Jackass-items waarin Bam Margera zijn vader Phil terroriseerde waren hilarisch. Ook na Jackass bleef Bam een poosje succesvol met spin-off-shows zoals Viva La Bam en Bam's Unholy Union. Daarnaast maakte hij twee films, Haggard (2003) en Minghags (2008), waarin hij ook zelf speelt. Bam deed in die jaren sowieso van alles: van radioshows tot het runnen van een bar. Bam heeft één kind uit zijn relatie met Nicole Boyd, met wie hij in 2013 trouwde. Helaas worstelt de Jackass-ster al geruime tijd met verslavingsproblemen. Daarom zie je hem ook niet terug in Jackass Forever

De volledige details over de ruzie tussen Bam en zijn oude Jackass-maten vind je hier.

 

2. Stephen Glover

Ook Stephen Glover (Steve-O) was jarenlang verslaafd… maar gelukkig is hij alweer 13 jaar clean! Zijn nieuwe levensstijl – zo is Steve-O veganist geworden – maakt hem alleen niet minder onverschrokken, zo werd hij in 2015 nog opgepakt tijdens een protest tegen SeaWorld, waar hij op verboden terrein vuurwerk afstak en een hijskraan beklom. Ook op tv-gebied heeft Steve-O niet stilgezeten: je vindt WildBoyz, National Lampoon's TV: The Movie, Love Island en zelfs Dancing with the Stars terug op zijn cv! Ook in de liefde is hij gelukkig met producent Lux Wright.

 

1. Johnny Knoxville

Zonder Johnny Knoxville geen Jackass! Meestal opende hij de show in een belachelijke outfit, waarna hij werd afgeranseld door de rest van de crew. Na de MTV-serie verscheen Philip John Clapp, zoals Johnny echt heet, in een flink aantal films, zoals The Dukes of Hazzard, Men In Black II en Teenage Mutant Ninja Turtles. Dit jaar vierde hij zijn 50ste verjaardag: een mooi moment om met pensioen te gaan. Jackass Forever wordt namelijk de laatste Jackass-film ooit. Johnny vindt het niet verantwoord om nog meer hersenschuddingen op te lopen. Hij moet immers ook aan zijn vrouw en drie kinderen denken.

 

Jackass Forever (ook wel bekend als Jackass 4) wordt na corona-uitstel in februari 2022 in de bioscoop verwacht. Jammer… Maar goed, dat geeft je wel mooi even de tijd om een aantal van onze andere toplijstjes te lezen! Zo vertellen we je meer over het turbulente leven van Bam Margera, kan je ook lezen over de wederopstanding van Steve-O en hebben we meer details over het privéleven van Johnny Knoxville.