Fotograaf
Troublemaker Studios en Dimension Films
Alexa PenaVega en Daryl Sabara in Spy Kids

Grote kans dat de nineties-kids en beginnend zeroes-baby's onder ons zowat zijn opgegroeid met de geniale Spy Kids-franchise. We wilden stiekem allemaal wel Carmen (Alexa PenaVega) of Juni (Daryl Sabara) zijn. We doken in de levens van deze kleine bazen - en hun ouders - om te kijken wat ze nu allemaal uitspoken!

Ja, we zeggen wel kleine bazen, maar dat komt vooral omdat ze er in ons hoofd nog precies zo uitzien. Onzin natuurlijk. De twee zijn nu bijna twintig jaar ouder want de allereerste Spy Kids-film dateert - geloof het of niet - van 2001. Time flies. Goed: laten we eens kijken of we ze überhaupt nog wel herkennen!

Alexa PenaVega
Carmen Cortez

De kleine heldin is nu een volwassen vrouw van 32! Alexa PenaVega vergaarde mainstream fame door de Spy Kids-films, maar is die inmiddels toch wel grotendeels verloren. Ze acteert tegenwoordig vooral in made-for-TV-films. Ook draaide ze in 2014 en 2015 mee in Nashville, misschien wel haar grootste klus na de Spy Kids-films. Alexa vormt trouwens een Hollywood-powerkoppeltje met Big Time Rush-ster Carlos Pena, ook wel bekend bij menig zeroes-tiener. Ze zijn getrouwd en kregen (tot nu toe) twee kids.

 

Liefde is: samen acteren in goedkope Hallmark-achtige producties!

Article continues after the ad

 

Daryl Sabara
Juni Cortez

Ook Daryl Sabara (28) plakte er - net als zijn Spy Kids-zus - nog heel veel producties aan vast in de jaren die volgden. Toch kennen we ook Daryl nog vooral als mini-James Bond. Die echte mainstream fame is 'ie inmiddels ook wel kwijt. Helemaal niet erg natuurlijk. En dat wil ook absoluut niet zeggen dat hij nu alleen maar in bagger meespeelt. Daryl is nog altijd hartstikke actief in Hollywood en deed vooral veel op voice acting-gebied. Héél veel. Van The Polar Express en A Christmas Carol tot Ultimate Spider-Man en Ben 10. Ook dit Cortez-kind heeft by the way de liefde gevonden en wel bij popsensatie Meghan Trainor.

 

Net als Alexa houdt ook Daryl ervan om samen te werken met zijn bae. En dat vind je of hartstikke lief óf véél te zoetsappig. Kijk maar.


 

Antonio Banderas
Gregorio Cortez

Hier hoeven we niet diep op in te gaan, toch? Je weet natuurlijk precies wat Antonio Banderas tegenwoordig doet. Zijn carrière is alleen maar indrukwekkender geworden na Spy Kids. En met zijn stemrol als de Gelaarsde Kat in de Shrek-franchise klom 'ie gewoon nog een tree omhoog in de mainstream-ladder. Deze Spaanse badass verdween geen moment uit de Hollywood-spotlights.


Carla Gugino
Ingrid Cortez

Mama Cortez! Actrice Carla Gugino scharen we gerust in dezelfde categorie als Antonio Banderas. Ze staat nog altijd met twee benen in Hollywood en is weinig starpower verloren. Zo ken je haar waarschijnlijk wel als Olivia Crain uit Netflix-horrorserie The Haunting of Hill House. Of horrorfilm Gerald's Game, gebaseerd op een Stephen King-verhaal (staat ook op Netflix). En als dat nog geen belletje doet rinkelen, zullen Watchmen (2009), American Gangster (2007) én Dwayne Johnsons San Andreas (2015) dat ongetwijfeld wel doen. Want, inderdaad: daar zat ze allemaal in. Lekker cv hoor!

 

 

Zin in meer nostalgische trips down memory lane? Wij doken laatst nog in de levens van Johnny Knoxville en Susan Boyle; wat is er met hen gebeurd?