David Hasselhoff

David Hasselhoff groeide dankzij Knight Rider en Baywatch uit tot een van de populairste televisie-acteurs van de vorige eeuw. Maar hoe gaat het inmiddels met deze cultheld?

David Hasselhoff behoeft eigenlijk geen introductie. Zelfs als je te jong bent om de hoogtijdagen van The Hoff te hebben meegemaakt, heb je de herhalingen van Knight Rider en Baywatch vast wel eens voorbij zien komen. Sterker nog, het record van de meest bekeken man op televisie stond jarenlang op zijn naam. Alleen al zijn rol als strandwacht Mitch Buchannon in Baywatch was goed een miljard kijkers in niet minder dan 140 landen!


The Hoff

Maar deze eeuw straalde de ster van David Hasselhoff wat minder fel. De aanbiedingen bleven beperkt tot gastrolletjes waarin de 68-jarige acteur zichzelf op de hak nam. Zo was hij onder meer te zien in The SpongeBob Squarepants Movie, Guardians of the Galaxy Vol. 2 en Sharknado 3: Oh Hell No! Een poging om Knight Rider nieuw leven in te blazen mislukte jammerlijk. Tot overmaat van ramp werd zijn realitysoap The Hasselhoffs al na twee afleveringen van de buis gehaald!

Failliet

De carrière van David Hasselhoff bleek dus niet helemaal millenniumproof. Hoewel… The Hoff heeft wel een graantje meegepikt van de talentenjacht-hype. Hij trad op als jurylid in onder meer America’s Got Talent en Britain’s Got Talent. Dat kon echter niet voorkomen dat hij in 2015 verklaarde bankroet te zijn. “Ik verdien miljoenen en toch ben ik elk jaar failliet”, onthulde de acteur. Het heeft zijn loopbaan uiteraard ook geen goed gedaan dat in 2007 een filmpje lekte van een stomdronken Hasselhoff die laveloos op de keukenvloer lag. Na dit dieptepunt kon het natuurlijk alleen maar beter gaan…

Article continues after the ad

André Rieu

En inderdaad, David Hasselhoff heeft hulp gezocht voor zijn alcoholverslaving en is al enkele jaren van de drank af. Daarbij lijkt hij zich erbij te hebben neergelegd dat zijn hoogtijdagen in de televisiewereld ver achter hem liggen. Maar gelukkig heeft The Hoff nog meer talenten: zo stond hij drie jaar geleden nog zingend op het Vrijthof met André Rieu in Maastricht. Dit beviel hem zo goed, dat hij wilde verhuizen naar de hoofdstad van Limburg.

Knight Rider

Zover kwam het echter niet: David Hasselhoff woont inmiddels in Californië met zijn vrouw Hayley Roberts. Het koppel trouwde in 2018 in Italië. Zijn optredens voor de camera blijven tegenwoordig vooral beperkt tot Instagram… totdat de volgende Knight Rider-reboot zich aandient natuurlijk!
 


Meer weten over The Hoff? Check dan ook deze 9 dingen die je nog niet wist over David Hasselhoff!