Cameron Diaz op de rode loper

Cameron Diaz was rond de eeuwwisseling een van de populairste actrices van Hollywood. Toch stamt haar laatste film alweer uit 2014. Wat is er in de tussentijd gebeurd met deze charmante filmster?

Cameron Diaz maakte haar filmdebuut in The Mask, de kleurrijke stripverfilming uit 1994 met Jim Carrey in de titelrol. Ondanks dat zij alleen nog maar als fotomodel voor de camera had gestaan, kreeg zij direct de vrouwelijke hoofdrol aangeboden. Een gouden greep, want met haar stralende glimlach en twinkelende ogen had zij geen enkele moeite om het publiek voor zich te winnen. Het duurde dan ook niet lang voordat Diaz de rollen voor het uitkiezen had. Zo speelde zij in kaskrakers als Charlie’s Angels, Shrek en There’s Something About Mary.


Fotomodel

Maar de laatste jaren straalde de ster van Cameron Diaz wat minder fel in Hollywood. Los van de succesvolle Shrek-vervolgen, speelde de charmante blondine vooral in films die maar weinig indruk maakten op de pers en het publiek. Denk daarbij aan titels als The Green Hornet, Gambit en Sex Tape. In 2014 speelde ze de rol van de drankzuchtige pleegmoeder Colleen Hannigan in de remake van de musical Annie. Het zou haar laatste filmoptreden zijn…

Pauze

Kort na de première van Annie kondigde Diaz aan dat ze voorlopig even geen acteerklussen wilde aannemen. Naar eigen zeggen was ze vooral het reizen dat met haar werk gepaard gaat beu. Maar de ingelaste pauze duurde langer en langer. In 2018 bevestigde Diaz wat haar fans al vreesden: ze had een punt gezet achter haar acteercarrière. “Ik ben soort van met pensioen", verklaarde het voormalig fotomodel in een interview met Entertainment Weekly. "Ik heb al jaren niet gewerkt, ik ben vooral een huisvrouw nu.” Maar begin deze maand stond Cameron Diaz weer voor even in de spotlights!

Article continues after the ad

Raddix

In een openhartig gesprek met Gwyneth Paltrow onthulde de voormalig actrice waarom ze Hollywood de rug heeft toegekeerd. “Ik heb gewoon besloten dat ik andere dingen wilde doen met mijn leven. Ik heb jarenlang keihard gewerkt in de filmbusiness en ik had amper tijd voor een privéleven”, vertelt zij. Dat laatste heeft de oud-filmster inmiddels meer dan goedgemaakt. Diaz en haar echtgenoot Benji Madden zijn sinds januari namelijk de trotse ouders van een dochtertje genaamd Raddix. Er zijn namelijk belangrijkere dingen dan acteren…

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️❤️❤️ @benjaminmadden

Een bericht gedeeld door Cameron Diaz (@camerondiaz) op