Brooke Burns van Baywatch

Brooke Burns werd wereldberoemd in haar rol van Jessie Owens in Baywatch. Maar hoe gaat het inmiddels met deze actrice?

Brooke Burns maakte relatief laat haar debuut in Baywatch. Pas in het negende seizoen werd haar personage Jessie Owens geïntroduceerd in de reeks. Jessie’s taken bleven aanvankelijk beperkt tot schoonmaakwerkzaamheden, maar het duurde niet lang voordat Mitch Buchannon (David Hasselhoff) en zijn team doorkregen dat zij beter tot haar recht kwam als strandwacht. Dat zij er oogverblindend uitzag in het iconische rode badpak kon natuurlijk ook geen kwaad…


Camp Baywatch

Brooke Burns was in bijna vijftig afleveringen van Baywatch te zien als Jessie. Bijzonder is dat haar rol als strandwacht zich niet beperkte tot de set van de razend populaire televisieserie. Zij was ook betrokken bij Camp Baywatch, een liefdadigheidsproject waarbij kinderen uit de binnensteden werden opgeleid tot strandwacht. Het zou niet de laatste keer zijn dat Burns zich inzette voor het goede doel, waarover later meer…

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:


Hallmark

Ook na Baywatch had Brooke Burns gelukkig genoeg werk als actrice. Zo speelde zij in hitseries als CSI: Miami, Community en de reboot van Melrose Place. Misschien wel de opvallendste titel op haar cv is de prettig gestoorde rampenfilm Titanic II van The Asylum. Deze roemruchte filmstudio tekende eerder voor mockbusters als Almighty Thor, Atlantic Rim en natuurlijk Independents' Day. De laatste jaren is zij vooral te zien in mierzoete Hallmark-producties, met veelzeggende titels als A Star for Christmas, Christmas Connection en Undercover Bridesmaid.

Article continues after the ad


Ongeluk

Het geluk lachte de Baywatch-babe echter niet altijd toe. In 2005 brak zij haar nek toen zij een duik nam in een ondiep zwembad. Het had weinig gescheeld of Brooke Burns was verlamd geraakt bij dit ongeluk. Gelukkig was er een vriend aanwezig die een opleiding had gevolgd als brandweerman. Zijn snelle handelen zorgde ervoor dat erger werd voorkomen. Twee maanden later stond Burns alweer op de set. Maar de actrice besefte hoeveel geluk zij heeft gehad en besloot zich in te zetten voor Life On Rolls, een organisatie die zich inzet voor mensen die door een ongeluk chronische rugklachten hebben.
 


Quizmaster

Tegenwoordig heeft Brooke Burns haar draai gevonden in een nieuwe rol: die van presentatrice. En dat gaat haar prima af! In 2016 werd zij zelfs genomineerd voor een Daytime Emmy voor haar werk als host van de spelshow The Chase. Vorig jaar maakte zij haar debuut als quizmaster in Master Minds, een van de taaiste kennisquizzen van Amerika. Burns heeft dus al lang en breed bewezen dat ze meer in huis heeft dan haar beach babe-imago doet vermoeden!

Benieuwd naar de andere Baywatch-sterren? Lees hier hoe het gaat met Erika Eleniak, Carmen Electra en natuurlijk David Hasselhoff!