Erika Eleniak in Baywatch

Blonde lokken, opvallende wenkbrauwen en een (te klein) badpak… Erika Eleniak was een schitterende verschijning in de populaire serie Baywatch. Wat is er van deze Beach babe geworden?

Erika Eleniak was als kindactrice (kort) te zien in E.T, waarna ze verschillende rollen kreeg in Amerikaanse comedyseries.

Eleniak maakte naam in Baywatch als één van de knapste strandwachten uit de serie (en dat zegt best wat!). Als de brutale Shauni McClaine had ze een hoofdrol in de eerste twee seizoenen van de serie, en verdween ze in het derde.

Article continues after the ad

Te blote Baywatch?

Ze stopte met de serie omdat de aandacht volgens haar té veel verschoof naar vrouwelijk schoon in de serie. In een interview zei ze later “dat het zwaartepunt van de show verschoof op een manier waar ik me niet prettig bij voelde. Aan de andere kant zorgde deze verandering er wél voor dat de show een wereldwijd fenomeen werd, maar het was helemaal niet mijn bedoeling om in een gewaagde show te spelen.” Hoewel Eleniak meerdere malen in de Playboy verscheen, wilde ze eigenlijk meer serieuze rollen spelen… Dit lukte maar gedeeltelijk.

Na Baywatch is haar grootste succes waarschijnlijk een rol in de Steven Seagal-film Under Siege, als… stripper! Ze springt naakt uit een taart, waarna ze samen met Seagal vecht tegen terroristen die een slagschip hebben overgenomen.

Ondanks het succes van Under Siege brak Eleniak nooit écht door als filmster, ook al speelde ze een rol in The Beverly Hillbillies. Ze had altijd acteerwerk, maar niet in grote films: wel was ze te zien in tv-films, onafhankelijke films en een paar computerspellen.

In 2006 deed ze mee aan het afvalprogramma Celebrity Fit Club, waarin ze vertelde dat ze altijd problemen had gehad met haar gewicht. Ze werd zelfs een paar keer opgenomen in het ziekenhuis omdat ze te veel laxeermiddelen gebruikte. Verschillende Baywatch-collega’s gingen aan dit soort problemen ten onder, maar Eleniak is nooit helemaal gecrasht, en bleef werken, zij het low-key.

Dankzij haar Playboy- en Baywatch-geld is Eleniak nog steeds multimiljonair. Ze woont in Canada met haar man en dochter. De actrice hoeft voor het geld niets meer te doen, en ze heeft haar eigen podcast over spiritualiteit… Daarnaast ziet ze eruit als Erica Meiland!

Waar zijn toch die Baywatch-babes?

Hoewel Erika Eleniak de laatste jaren niet echt meer in de spotlights staat, heeft ze het toch beter gedaan dan veel andere Baywatch-collega's. Jeremy Jackson stak een vrouw neer op straat, Carmen Electra werd een succesvolle zakenvrouw, Donna d'Errico is veranderd in een pop uit The Nightmare Before Christmas en Nicole Eggert rijdt rond in een gare roodtruck die haar alleen maar geld kost. Goed gedaan, Erika!