Bam Margera

Bam Margera was een van de bekendste gezichten van Jackass, maar vandaag de dag zie je hem nauwelijks meer op tv. Hoe gaat het met de pro-skater en Viva La Bam-ster? Helaas niet goed…

Lees ook hier hoe het met Jackass-collega’s Johnny Knoxville en Steve-O gaat.

Een nieuwe Jackass-film

In 2021 verschijnt er een nieuwe Jackass-film, maar het is nog niet zeker of de 41-jarige Brandon Cole ‘Bam’ Margera daarin terugkeert. De voormalige pro-skater en reality tv-ster gaat namelijk door een duistere periode, vol met drugs-, alcohol- en eetproblemen. Hoe komt dat?

Bam gaf in interviews de laatste Jaren toe dat hij altijd al hield van drank en drugs. Regelmatig dronk hij zichzelf in een waas om bepaalde gevaarlijke stunts te doen. “Mijn baan is om domme Jackass shit te doen en hoe meer shots Crown Royal ik neem, hoe dapperder ik word. Drinken helpt me om geld te verdienen.”

Article continues after the ad

Zijn drankprobleem raakte in een stroomversnelling door de dood van zijn beste vriend.

De dood van Ryan Dunn

In 2011 gebeurde er een verschrikkelijk auto-ongeluk waarbij Jackass-ster Ryan Dunn en productieassistent Zachary Hartwell omkwamen. Ryan Dunn was Bams beste vriend en hij beschouwde hem als zijn broer. Bam was in een andere staat in de VS, maar hij beweert dat hij eerder die dag al een slecht voorgevoel kreeg. “Ik sloeg gewoon de ramen kapot van ons huurbusje en trok de speakers uit het dashboard. Ik wist toen niet waarom want ik was op niemand boos. Later besefte ik dat het precies op het moment van de crash gebeurde.”

Bam Margera vloog zo snel mogelijk naar de plaats van het ongeluk toe. Hieronder zie je hoe de dood van zijn beste vriend hem raakte.

 

Drankprobleem

Door Ryan Dunns dood greep Bam nog meer naar de fles. Hij onthulde in latere interviews dat hij ’s ochtends al opstond met sterke drank. Hij had naar eigen zeggen “vier biertjes nodig voor hij zich normaal voelde”.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A couple jackasses 🦇

Een bericht gedeeld door BAM (@bam__margera) op

Door alle calorieën groeide de Jackass-ster ook uit zijn voegen en durfde hij niet meer in het openbaar te skateboarden. “Zelfs als ik een coole truc deed, zagen mensen alleen een zweterige gehaktbal op een skateboard.” Bam ontwikkelde door zijn gewichtsproblemen zelfs de eetstoornis boulimia.

Dit kon niet langer zo doorgaan en na een zenuwinzinking vroeg de gebroken Bam Margera om hulp via Instagram. Alleen Dr. Phil kon hem nog redden, want hij worstelde zelfs met zelfmoordgedachtes.

Heb jij hulp nodig? Neem contact op met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 113, 0800-0113, 0900 0113 of 113.nl. De dienst is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

 

Hulp van Dr. Phil

Dr. Phil gaf gehoor! Hij nodigde in 2019 Bam Margera uit voor zijn show en daarin confronteerde hij de Jackass-ster met zijn moeder April en zijn vrouw Nicole Boyd.

“Dr. Phil ik heb je hulp enorm nodig. Mijn familie ligt in puin. Het is erger dan het ooit is geweest.”

Bam beweerde dat hij knettergek van ze werd, maar Dr. Phil overtuigde hem ervan dat hij het zelf kon oplossen door opnieuw naar een ontwenningskliniek te gaan. Bekijk de beelden hieronder.

 

Wordt het beter?

De skateboarder heeft helaas geen ontwenningskuren afgemaakt omdat hij zich ‘verveelt’ in de klinieken. Wel liet hij een Dr. Phil tatoeage zetten uit respect voor de tv-dokter. Hij is al net zo’n grote fan van Phil als onze eigen Gordon.

Bam Margera heeft een zware tijd gehad mede door het plotselinge overlijden van zijn beste vriend Ryan Dunn. Maar er zijn gelukkig ook lichtpuntjes, want Bam is dolverliefd op zijn zoontje Phoenix Wolf, die hij met Nicole Boyd kreeg. Het jochie beschouwt Bam als zijn beste vriend en hij doet alles voor hem. Hij noemt Phoenix ook zijn redding toen hij de zenuwinzinking kreeg.  

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Titti boi!

Een bericht gedeeld door BAM (@bam__margera) op

Zal Bam Margera te zien zijn in de nieuwe Jackass-film die voor 2021 gepland staat? Het zou ons niet verbazen als hij deze wilde rit overslaat. Lees hier wat er met zijn Jackass-collega’s Johnny Knoxville en Steve-O is gebeurd.