Alexandra Paul, Baywatch

Met haar korte en pittige kapsel en het bekende rode badpak was Alexandra Elizabeth Paul niet per se een opvallende verschijning in de populaire serie Baywatch en toch heeft deze rol haar geen windeieren gelegd. Wij zochten uit hoe het nu met haar gaat.

Lees ook hoe het nu met haar Baywatch-collega's Erika Eleniak en Carmen Electra gaat. 

Luitenant Stephanie

Alexandra mag dan van 1992 tot 1997 de rol van luitenant Stephanie Holden hebben gespeeld in de tv-serie Baywatch, maar deze naam hoor je toch een stuk minder dan die van haar collega's Pamela Anderson, Nicole Eggert en Yasmine Bleeth. In feite werd ze een beetje over het hoofd gezien en dat baart ons zorgen... Ging haar carrière hierna ook niet meer voor de wind? Nou, dat valt reuze mee!


Uitgebreide acteercarrière 

Of dat nu lag aan het feit dat ze als één van de weinigen van de reeks geen borstvergroting heeft gedaan, de exotische looks miste of dat er iets anders aan de hand was, is eigenlijk niet bekend. Toch heeft het succes van de hitserie wel gewoon bijgedragen aan haar carrière. Ze heeft het bijltje er namelijk nog altijd niet bij neergelegd! Zelfs nu nog staan er voor deze inmiddels 57-jarige actrice nog heel wat films op stapel, al moeten we daar wel bij zeggen dat het vooral gaat om vrij kleine films. Van titels als The Anchor, The B Team en Wood Floors hebben we immers in Nederland amper gehoord. 

Article continues after the ad


Gezondheidscoach

Maar naast acteren heeft Alexandra nog een grote passie: sporten! Vlak na de opnames van Baywatch in 1997 nam ze deel aan de Ironman-race in Hawaii en ook Boston maakte ze onveilig tijdens de jaarlijkse marathon. Of het daar bij is gebleven? Zeker niet! Alexandra is namelijk nog altijd een succesvol zwemster en heeft haar passies kunnen omzetten in een beroep. Ze is namelijk gediplomeerd gezondheidscoach en deelt op haar Instagram geregeld groene recepten of inspirerende verhalen van klanten.


Activiste van het Jaar

Nu lijkt het bijna of het haar helemaal voor de wind is gegaan, maar deze babe uit Baywatch heeft (net als wat collega's) toch wat streepjes achter haar naam staan. Ze is namelijk ook een milieu- en politiek activiste die zich met name inzet voor dierenrechten, vrede, homoseksuelen en het milieu op zich. Absoluut bewonderenswaardig, maar dit heeft haar helaas ook wel eens in de problemen gebracht. Zo is ze in diverse landen en jaren al eens vastgehouden voor acties die in gingen tegen de wetgeving. 


Mooie terugblik

Wat ze dan in die 23 jaar nu wel of niet heeft gedaan en hoe ze ook uit de 'strijd' is gekomen, is voor nu niet belangrijk. Het is namelijk één ding wat telt en dat is dat haar rol in Baywatch altijd een speciaal plekje in haar hart zal hebben. "Baywatch was mijn favoriete baan van mijn 100 banen in een 35-jarige carrière", vertelde ze in 2017 in een interview. "Het was gewoon heerlijk om elke dag naar het strand te gaan, een comfortabel badpak aan te trekken en heldhaftig te zijn." Daarnaast hield ze van haar medesterren! "Ik ben nog steeds close met zoveel van mijn Baywatch-medesterren. We hebben een band gekregen tijdens een heel speciale tijd in ons leven."