Dash and Lily

Op deze Tweede Kerstdag duik je natuurlijk het liefst op de bank met je joggingbroek, favoriete kersttrui en bijpassende sokken aan om te kijken naar al het leuks op tv. Zit er niets voor je tussen en ben je Home Alone dit jaar al zat? Wees gerust, want wij hebben nog wel wat Kerstseries voor je in de aanbieding. 

5. Kerst met Koosje

RTL gooide vorig jaar hoge ogen met hun heerlijke kerstdrama Kerst met Koosje. In deze reeks kruipt Eva van de Wijdeven in de rol van Merel, die na het overlijden van haar moeder het kleine schattige familiehotel heeft overgenomen. Samen met haar vader Viktor en broers Rick en Bram organiseert ze ieder jaar een kerstdiner in het hotel, maar laten nu precies in deze drukke tijd een recensent én haar zus (Katja Schuurman) opduiken. Deze fijne, romantische en hilarische reeks heeft slechts vijf korte afleveringen, dus die kijk je nog voor het nieuwe jaar begint uit.


4. Sugar Rush Christmas

Nog maar één nachtje slapen en dan begint alweer het achtste seizoen van Heel Holland Bakt. We begrijpen direct als je daar niet meer op kan wachten, maar gelukkig hebben we een titel voor je gevonden waarmee je de tijd ideaal kan overbruggen. In elke aflevering van de afvalshow Sugar Christmas bakken weer vier andere duo's de mooiste creaties, onder het toeziend oog van patissier Adriano Zumbo, 'cupcake queen' Candace Nelson, het zoete toetje Hunter March en een gastjurylid. Ideaal dus voor bakliefhebbers die geen zin hebben in een langdradige serie! 

Article continues after the ad


3. Home for Christmas

Ben je wel toe aan een romantische komedieserie vol herkenbare momenten? Zoek dan vooral niet verder. De Noorse Netflix Original Home for Christmas (of moeten we zeggen: Hjem Til Jul) gooide met het eerste seizoen namelijk al vrij hoge ogen, maar het tweede seizoen doet daar absoluut niets voor onder. De personages zijn leuk, de humor is herkenbaar, de situaties zijn realistisch en het drama blijft klein en subtiel. Tja, wij hebben Johanne helemaal in ons hart gesloten


2. Kerstgezel.nl

De vorige series wisten ons vorig jaar al te overtuigen, maar onderschat de titels van dit jaar ook niet. De Omroep Max-reeks Kerstgezel.nl met Juliette van Ardenne en Ricky Koole in de hoofdrol combineert humor, romantiek en die Nederlandse ongemakkelijkheid vlekkeloos. "Ik vind die kerstfilms soms zo zoet, maar dit is echt heel grappig en soms ook weer zo verdrietig met onderwerpen over eenzaamheid", liet Ricky eerder al doorschemeren, en daar sluiten wij ons meteen bij aan. Lees hier alle redenen waarom je deze reeks niet mag missen

 

1. Dash & Lily

Dash & Lily is misschien een serie die gericht is op de jeugd, maar wij zouden het zonde vinden als je deze heerlijke romantische reeks geen kans geeft. Het begint allemaal met een rood notitieboekje, maar ontwikkelt zich al snel in een mooie speurtocht die zowel kersthater Dash als de introverte kerstlover Lily anders laat kijken. Ja, het heeft hier en daar wat clichés, maar deze reeks bewijst gewoon hoe een moderne romcom hoort te zijn. Sfeervol, grappig, romantisch, met een vleugje drama en een getalenteerde cast. Zoek je nog meer redenen? Lees dan onze recensie maar door!

Ben je na het lezen van de vijf bovenstaande tips toch tot de conclusie gekomen dat je film wil kijken? Lees dan hier specifiek welke kerstige films uit de afgelopen tien jaar je niet mag missen of klik door naar dit artikel met Nederlandse kerstfilms. Geen zin in kerst? Dan hebben we ook wel wat unieke tips.