Ondanks alle haters blijven er nog genoeg Nederlanders over die elke week weer smullen van de hysterische taferelen in Chateau Meiland op SBS6. Trek die wijnfles maar open, schenk een glaasje in en geniet van de grappigste momenten tot nu toe!

Ben je helemaal niet in een vrolijke bui? Geen probleem: misschien is de lijst met 8 dingen waar Martien Meiland écht niet tegen kan meer jouw ding!
 

1. Martien vs. Erica

Erica zorgt voor het broodnodige nuchtere tegengas in huize Meiland. Voor Martien gaat dat soms nét effe te ver. Zo baggert ze doodleuk een muurtje kapot terwijl Martien probeert te chillen. “Waarom bel jij mij nou?! Ik lig net bij het zwembad!”
 


2. ‘Korting in die kutwinkel’

Pfff, Martien zat er even helemaal doorheen. In het gips en dan ook nog allerlei dingen moeten doen? Daar heeft ‘ie toch geen zin in? En dan ook nog met die ‘gekke Fransen’ erbij in een of andere “kutwinkel”. Pure ellende, maar geweldige tv was het wel.
 


3. De kat van Chateau Meiland

Ja, naast terrorhond Bommel en Bijoux tippelt er ook nog een poes rond op Chateau Marillaux! Mevrouw Jansen zette zichzelf even hilarisch in de schijnwerpers in één van de laatste afleveringen van Chateau Meiland. Ze joepte zo een heerlijk stuk vlees van Martiens borrelplankje af!
 


4. Autorit des doods

Het is voor vaste kijkers van Chateau Meiland inmiddels geen geheim dat Martien en Erica nogal wegpiraten zijn. En als zelfs Erica zegt ‘hou je vast, Mart’ weet je dat het einde der tijden nadert. Voor zover bekend zijn er (nog) geen Fransen gewond geraakt bij onderstaand filmpje.
 


5. Wenkbrauwenavond

Een paar weken terug maakten Nederlanders kennis met ene héél nieuw beauty-ritueel: de ‘wenkbrauwenavond’. Maxime ging lekker los en maakte de wenkies van Martien en Erica wat donkerder. Althans… dat was de bedoeling. Het liep al snel gierend uit de hand en zelfs de gasten konden hun lach niet meer inhouden.
 


6. Kappertje spelen

“Het is hier toch echt net een gesticht”, zei huisvriendin Caroline in onderstaand fragment, waarin ze samen met Martien voor kapper ging spelen. Geen wonder dat ze die ‘burn-out’ kreeg. Ook dit filmpje is weer puur genieten. Martien knipt Erica’s haar véél te kort en nu lijkt het alsof ‘de ratten eraan gevreten hebben’.
 


7. Racen met donorzaad

Deze week scheurden Maxime en Erica met een bloedgang over de Franse wegen. Snelheidslimiet? Wat is dat? De reden voor deze gevaarlijke, maar hilarische waaghalzenrit was wel begrijpelijk: Maxime ging het zaad van haar spermadonor ophalen en dat moest natuurlijk warm blijven! Lees hier meer over Maxime’s kinderwens.  
 


8. Omgevallen boom

“JAAAAA!”, “OOOHHHHH” en “WAT GOÉÉÉÉÉÉD”; in dit fragment zie je de Meilandjes – compleet met de uit Nederland overgekomen Montana – volledig uit hun plaat gaan. Zelfs bij Erica kan er een lachje af! Waarom? Het gezin ruimde een omgevallen boom uit de weg. Wat een bazen zijn het toch!
 


9. Martiens ‘facelift’

Moeder natuur een handje helpen, daar is natuurlijk niets mis mee. Martien voelt de jaren tikken en wil het liefst zo snel mogelijk en facelift. Maxime bestelde speciaal voor haar vader een aantal ‘probeersels’. Maar… die schoten meerdere keren keihard terug in Martiens gezicht. “Mijn ogen doen helemaal raar. Ik wil géén Chinees worden!”
 

 

Article continues after the ad