Luke Cage Iron Fist Netflix
Luke Cage Iron Fist Netflix

Toen Netflix vorige week bekend maakte dat Iron Fist geen derde seizoen krijgt, varieerden de reacties online van “hèhè, gelukkig” tot “duh, nogal wiedes”. Slechts weinigen leken verbaasd door het besluit om de serie te cancelen. Toen Netflix gisteren liet weten dat er ook van Luke Cage geen seizoen 3 meer komt, waren de online reacties een heel ander verhaal, en klonk het meer “Nee”, “Waaat?” en “Huh?” Toch zien we Luke Cage en Danny Rand wellicht nog terug op tv, want het is zachtst gezegd opmerkelijk dat beide series in één week zijn stopgezet.

Power Man & Iron Fist: Heroes for Hire
Om te kijken wat er in de toekomst met deze twee helden kan gebeuren moeten we even terug naar de jaren zeventig: Marvel had toen comic book-series van zowel Luke Cage (onder de titel Power Man) als Iron Fist om in te haken op respectievelijk de blaxploitation-trend en de Kung fu-trend. Toen beide titels niet meer zo lekker liepen besloot de uitgeverij het roer om te gooien, en de twee titels bij elkaar te voegen: Iron Fist werd stopgezet, en vanaf Power Man deeltje 50 werd deze serie voortaan Power Man and Iron Fist. In deze verhalen verhuurden deze superhelden zich als ‘Heroes for Hire’, ook al hoefden ze dit voor het geld nooit te doen aangezien Danny net als in de serie miljardair was. Zou er nu een soortgelijke fusie aan zitten te komen?


Nog lang niet het einde
Aan de ene kant lijkt het een logische stap om de series samen te voegen; Iron Fist is in twee seizoenen nergens echt op gang gekomen, terwijl het tweede seizoen van Luke Cage ontzettend langdradig was en meer om de supersaaie schurk Mariah Dillard draaide dan om de charismatische titelheld. Maar toen Iron Fist ineens in een aflevering opdook en het duo er samen op los begon te meppen vlamde de serie ineens weer! Ook de reacties van het Luke Cage-twitteraccount en met name van Finn Jones zijn Instagram-account doen vermoeden dat dit nog lang niet het einde is voor de bevriende krachtpatsers.

Article continues after the ad

Of toch wel einde oefening?
Toch moeten we nog niet te vroeg juichen: gisteren kwam ook aan het licht dat Luke Cage redelijk abrupt werd stopgezet, nadat Netflix en het schrijversteam van de serie niet meer samen door één deur konden: naar verluidt was de streamingdienst niet te spreken over de scripts die er tot nu toe waren voor het derde seizoen. En dat wil wat zeggen, aangezien Netflix vorig jaar nog de overdadig uitgerekte afleveringen van seizoen twee goedgekeurd heeft. Vooralsnog blijft het dus nog gissen wat de toekomst brengt voor de kogelvrije held uit Harlem en de klappentapper uit K’un Lun.